0

Skindstegt andebryst på rabarberpuré med perlebygsalat med asparges, ristede champignoner og ramsløgpesto

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Salat: Fjern de groveste stilke på ramsløgene og striml bladene. Kom mandler og parmesanost i en foodprocessor og hak det helt fint. Tilsæt ramsløg, salt og peber og sæt maskinen i gang. Tilsæt olie lidt ad gangen til konsistensen er blød og cremet og smag til. Kog perlebyggen i letsaltet vand efter anvisningen på emballagen, skyl den godt igennem med koldt vand og dryp den af. Fjern den træede ende på aspargeserne ved at brække dem af og snit toppene i 1 cm skrå bidder. Giv dem et opkog i 2 min. i letsaltet vand og køl dem af i iskoldt vand. Skær champignonerne i små både og rist dem gyldne i lidt olie på en pande. Rør perlebyg, drænede asparges, champignoner og pesto sammen og smag til.

Puré: Rens rabarberne og snit dem i fine tynde skiver. Læg dem i en lille kasserolle sammen med sukker og vaniljekorn og lad det hele simre sagte under låg til rabarberne er møre (ca. 15 min.) - rør i dem 1-2 gange undervejs. Pres kompotten igennem en sigte og smag puréen til.

Bryst: Rids brystskindet i et småternet mønster og gnid det godt med timianblade, salt og lidt peber. Læg kødet på en tør pande med skindsiden nedad og sæt det over ved lav varme. Lad fedtet smelte af stille og roligt og fortsæt til skindet er let gyldent og det meste fedt smeltet væk (10-15 min.). Hæld fedtet af panden, skru op til middelhøj varme og lad kødet stege til videre til skindsiden er flot brunet. Vend kødstykkerne om på kødsiden og steg videre i dem i 3-5 min. (efter ønske) - pas på de ikke får for meget! - da kødet kan let blive tørt. Tag kødstykkerne af panden og lad dem hvile i 5 min.

Server sammen med dampede nye gulerødder med brunet smør og godt groft brød.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.

Bonusinfo

Ramsløget findes helt naturligt i mange danske skove, typisk fra midt marts til maj. Vi kan vi derfor kun anbefale, at du stikker et smut i skoven og plukker ramsløg til et par omgange mere, når du har spist denne portion. Du kan både bruge bladene og selve løget, som gror under jorden.

Ramsløg gror oftest som store, brede områder i bunden af særligt løvskov, men du kan også være heldig at finde dem i parker. Ramsløg kan godt lide, at jorden er fugtig. Pluk forsigtigt de blade du skal bruge, så der både er nok til andre og til næste år.

OBS!! Vær opmærksom på, at ramsløget kan forveksles med den giftige liljekonval, høsttidløs og dansk arum. Ramsløget kan dog genkendes på både smagen og den kraftige duft af hvidløg, som ingen af de andre planter har. Er du i tvivl, så lad dem stå.