Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skær stokken fra blomkål. Hak blomkål i mindre stykker, eller riv det på den grove side af rivejernet.
Skræl og riv peberroden. Pluk og hak persillen. Riv den yderste del af skallen på bergamotten, og pres saften fra. Rør det hele sammen med en skefuld sennep, og pisk derefter 3/4 spsk. god olivenolie pr. person i, til du synes smagen er god. Smagen må gerne være markant og kraftigt smagende af alle elementerne.
Skær enderne af bønnerne, og kog dem møre i godt saltet vand. De skal koge i mindst 8-10 min. Skræl rødbeder, og skær dem i strimler - brug et mandolinjern. Vend det hele sammen med den finthakkede/revne blomkål. Kom vinaigretten i, og smag til med salt og peber.
Del fisken i mindre stykker. Krydr med salt og peber. Steg fisken i 2-3 min. på skindsiden i 1/4 spsk. olie pr. person på en varm pande. Skru ned for blusset, og lad fisken stege videre, til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve. Tilsæt 1/2 spsk. smør pr. person, og lad det bruse op. Vend fisken og tæl til 10 - VOILÀ - nu er fisken klar til servering.
Som vist på billedet.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Kundekommentarer ()