0
Skindstegt torsk med blomkålssalat
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

blomkål
1 min.
Blomkål:

Skær stokken fra blomkål. Hak blomkål i mindre stykker, eller riv det på den grove side af rivejernet. 

peberrodbergamottebredbladet persille
2 min.
Bergamotte, peberrod & persille vinaigrette

Skræl og riv peberroden. Pluk og hak persillen. Riv den yderste del af skallen på bergamotten, og pres saften fra. Rør det hele sammen med en skefuld sennep, og pisk derefter 3/4 spsk. god olivenolie pr. person i, til du synes smagen er god. Smagen må gerne være markant og kraftigt smagende af alle elementerne. 

grønne bønnerrødbederbredbladet persillebergamottepeberrod
10 min.
Blomkålssalat:

Skær enderne af bønnerne, og kog dem møre i godt saltet vand. De skal koge i mindst 8-10 min. Skræl rødbeder, og skær dem i strimler - brug et mandolinjern. Vend det hele sammen med den finthakkede/revne blomkål. Kom vinaigretten i, og smag til med salt og peber. 

torskefilet med skind
25 min.
Fisk

Del fisken i mindre stykker. Krydr med salt og peber. Steg fisken i 2-3 min. på skindsiden i 1/4 spsk. olie pr. person på en varm pande. Skru ned for blusset, og lad fisken stege videre, til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve. Tilsæt 1/2 spsk. smør pr. person, og lad det bruse op. Vend fisken og tæl til 10 - VOILÀ - nu er fisken klar til servering.

30 min.
Anretning

Som vist på billedet. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
546 kcal
Fedt:
22,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,1 g
Kulhydrat:
40,1 g
heraf sukkerarter:
32,6 g
Kostfibre:
17,3 g
Protein:
37,6 g