0
Skindstegt hvilling med hytteost og linsesalat med blomkåls-couscous og dukkah

Skindstegt hvilling med hytteost og linsesalat med blomkåls-couscous og dukkah

Opskriften er udviklet af:
Uden tilsat sukker Kassen
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Uden tilsat sukker
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Hvilling, Hasselnødder, Sesam, Soya, Nødder, Jordnødder

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten

grønne linser
1 min.
Linser:

Skyl linserne, og kog dem i rigeligt letsaltet vand i ca. 10 min. Dræn vandet fra, og skyl linserne i en sigte med koldt vand.

hasselnøddekerner
5 min.
Ristede hasselnødder:

Vend hasselnødderne i 1/2 tsk. olie pr. person og salt. Læg dem i et ovnfast fad, og sæt fadet i en 175 grader varm ovn i 10-12 min., til nødderne er gyldne. Alternativt kan de ristes på en pande, eller det kan helt undlades at riste nødderne.

blomkålbredbladet persillehytteost, 4%citrondukkahgrønne linser
10 min.
Blomkålscouscous:

Soigner blomkålen. Riv den groft på et rivejern ned i en skål, så du får små "gryn". Riv skallen af citronen fint, og vend den i sammen med citronsaften. Pluk og hak bredbladet persille. Bland persillen sammen med blomkålen, 2/3 af dukkah'en, halvdelen af hytteosten, 1/2 spsk. god olivenolie pr. person og hasselnødderne. Vend det hele sammen med de kogte linser, og smag til med salt og peber.

hvillingfilet med skindhvidløg
20 min.
Fisk:

Soigner fisken, og fjern evt. de sidste skæl, hvis der sidder nogen tilbage. Dette gøres nemt ved at skrabe skindet med en kniv fra halen i retning mod hovedet (fra den smalle mod den tykke ende). Lav 2-3 fine rids i skindsiden med en skarp kniv. Krydr med salt og peber. Steg fisken i 2-3 min. på skindsiden i 1 tsk. olie pr. person på en varm pande. Læg pillede hvidløgsfed på panden, og lad dem stege sammen med fisken. Skru ned for blusset, og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden), til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve. Vend fisken, og tæl til 10, så er fisken klar til servering.

hytteost, 4%dukkah
25 min.
Anretning:

Som vist på billedet serveret med hytteost og drysset med det sidste dukkah.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
2765 kjl/661 kcal
Fedt:
28 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,3 g
Kulhydrat:
41 g
heraf sukkerarter:
5,8 g
Kostfibre:
11 g
Protein:
55 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?