Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten
Skyl linserne, og kog dem i rigeligt letsaltet vand i ca. 10 min. Dræn vandet fra, og skyl linserne i en sigte med koldt vand.
Vend hasselnødderne i 1/2 tsk. olie pr. person og salt. Læg dem i et ovnfast fad, og sæt fadet i en 175 grader varm ovn i 10-12 min., til nødderne er gyldne. Alternativt kan de ristes på en pande, eller det kan helt undlades at riste nødderne.
Soigner blomkålen. Riv den groft på et rivejern ned i en skål, så du får små "gryn". Riv skallen af citronen fint, og vend den i sammen med citronsaften. Pluk og hak bredbladet persille. Bland persillen sammen med blomkålen, 2/3 af dukkah'en, halvdelen af hytteosten, 1/2 spsk. god olivenolie pr. person og hasselnødderne. Vend det hele sammen med de kogte linser, og smag til med salt og peber.
Soigner fisken, og fjern evt. de sidste skæl, hvis der sidder nogen tilbage. Dette gøres nemt ved at skrabe skindet med en kniv fra halen i retning mod hovedet (fra den smalle mod den tykke ende). Lav 2-3 fine rids i skindsiden med en skarp kniv. Krydr med salt og peber. Steg fisken i 2-3 min. på skindsiden i 1 tsk. olie pr. person på en varm pande. Læg pillede hvidløgsfed på panden, og lad dem stege sammen med fisken. Skru ned for blusset, og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden), til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve. Vend fisken, og tæl til 10, så er fisken klar til servering.
Som vist på billedet serveret med hytteost og drysset med det sidste dukkah.
Kundekommentarer ()