0
Skindstegt kulmule med persillesovs og kartofler

Skindstegt kulmule med persillesovs og kartofler

Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kulmulefilet med skindsmå kartoflerpersillecitronbechamelsovs
1 min.
Klargøring:
  1. Fisken duppes tør, og deles i portionsstykker.
    Drys kødsiden med lidt salt, og lad fisken trække på en tallerken.

  2. Kartoflerne skrubbes, og sættes over at koge i saltet vand.

  3. Persillen skylles grundigt, og hakkes fint.

  4. Citronen skæres i både.
10 min.
Retten samles:
  1. Fisken steges i halvt smør/ halvt olie med skindsiden nedad, til skindet bliver sprødt, og slipper panden. 
    Pas på ikke at "rumstere" for meget med fisken, mens den steger.

  2. Når skindet er sprødt og fint gyldent, vendes fisken om, Den skal lige "kysse" panden et minut på den anden side, så er den færdig.

  3. Bechamelsaucen varmes op i en lille gryde, og persillen vendes ned i den. Smag til med lidt citronsaft.
30 min.

Fisken serveres med kartoflerne og persillesaucen.  Giv resten af citronbådene til.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?