0
Skindstegt kulmulefilet med blomkålsrisotto og persillekartofler

Skindstegt kulmulefilet med blomkålsrisotto og persillekartofler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kartofler: Kog kartoflerne i letsaltet vand og vend dem sammen med friskhakket persille lige før servering.

Blomkålsrisotto: Soigner skalotteløgene og hak dem fint. Soigner blomkålet og skær det i tern på ca. 1 cm. Det finthakkede skalotteløg svitses gyldent i lidt neutral olie i en gryde i ca. 1 min., hvorefter blomkålsternene tilsættes og svitses med i ca. 30 sek. (der skal stadig være "bid" i blomkålet). Tilsæt fløden, og giv det hele et opkog. Til sidst tilsættes friskrevet parmesanost, og risottoen smages til med salt og friskkværnet peber.

Fisk: Skær fileterne i portionsstykker, rids dem på skindsiden med en skarp kniv, og krydr dem med salt og peber. Steg dem på en pande i lidt olie på skindsiden, først ved god varme og derefter på lidt lavere blus. Steg dem i ca. 5-10 min. til kødet får en mælkehvid farve. Fisken steges KUN på skindsiden. Læg evt. låg på panden (eller dæk med et stykke stanniol) for at få fisken gennemstegt.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?