0
Skindstegt kylling med mujaddara og ovnbagt aubergine

Skindstegt kylling med mujaddara og ovnbagt aubergine

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
aubergineolivenolie, ekstra jomfrusaltsort peberhvidløgcitron
1 min.
Auberginen

Forvarm ovnen til 250 grader. Skyl auberginen, og prik den i skindet med en gaffel 10-15 gange.

Halver auberginen, og læg den i et ovnfast fad, dækket med bagepapir, med skærefladen opad. Hæld en spsk. olivenolie pr. person henover, og krydr med salt og peber.

Bag auberginen i ca. 20 min., til den er mør og gylden.

Skrab det inderste frugtkød forsigtigt ud med en ske og kasser skrællen.

Blend frugtkødet med en stavblender eller foodprocessor sammen med rå hvidløg og citronsaft efter smag og en spsk. olivenolie. Smag blandingen til med salt og peber, og smag evt. til med mere citron.

Hopballe kyllingebryst med skind (uden vingeben)
5 min.
Kyllingen

Krydr kødet på begge sider,  og læg det til side.

mujaddara krydderigrønne linser
10 min.
Mujaddara

Varm lidt olivenolie op i panden, kom krydderiblandingen (gem en smule til senere) på panden sammen med linserne, og rør rundt.

Kom vand på, så det netop dækker, og lad det simre ved svag varme i ca. 20 min.

løg
20 min.
Løgene

Skræl zittauerløgene, halver dem, og skær dem i så tynde skiver som muligt.

Varm 1 spsk. olie pr. person op i en pande, og kom løgene heri. Steg dem sprøde og mørkt gyldne, mens du vender ofte. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.

rosiner
30 min.
Mujjadara

Sluk for varmen, og vend rosiner i.

Lad det hele trække under låg i 5 minutter.

Ved servering vendes de ristede løg i, og retten smages til med salt.

Hopballe kyllingebryst med skind (uden vingeben)
35 min.
Kyllingen

Varm en pande op til middelhøj varme. Læg kyllingebrystet med skindsiden nedad på panden og steg i ca. 5 min. Vend kødet, lad det stege yderligere 1 minut, og lad det hvile indtil servering, hvor det skæres i 1 cm tykke skiver.

45 min.
Anretning

Servér auberginemosen med mujjadaraen og den skindstegte kylling henover. Top med det sidste af krydderiblandingen.

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

Mujaddara

- er en klassisk ”fattigmandsret” fra Mellemøsten, hvor den laves i flere udgaver, men altid består af ris, linser og som prikken over i'et de sprødstegte løg på toppen

Skagenfoods mujaddarablanding består af:

30% Spidskommenfrø, 25% Korianderfrø, 10% Allehånde, 10% Kanel, 10% Kommen, 10% Cayennepeber og 4% Laurbærblade, 1% Safran

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?