Skrub, skrab eller skræl kartoflerne og kog dem møre i godt saltet vand. Når de er møre hældes vandet fra, de dampes tørre og skæres i kvarte.
Skær fisken ud i portionsstykker, og dup den tør. Drys begge sider med salt, peber og lidt revet citronskræl.
Skyl æblerne, og skær dem i mundrette stykker. Kom dem i en gryde med et drys sukker, lidt salt og en lille sjat vand i bunden. Tænd blusset på høj varme, og kom så låg på. Bring æblerne i kog, og skru straks ned til middel varme.
Efter ca. 5 min. smages kompotten til med lidt citron og evt. lidt ekstra salt eller sukker. Den må godt være let syrlig.
Mens æblerne simrer, blandes lige dele olie og citronsaft i en salatskål med lidt salt og peber. Vend spinaten op i dressingen sammen med flager af krystal karl.
Rist græskarkernerne på en stor pande ved middelhøj varme i ca. 2 min., til de tager farve og puffer. Hæld kernerne over salaten, og gem panden til fisken.
Husk at se til æblekompotten.
Kom lidt olie på panden fra før, og varm den op til middelhøj varme. Tilsæt fisken med skindsiden nedad, og pres den let ned mod panden med en paletkniv.
Steg fisken i 2-3 min. Tilsæt en klat smør, og lad det bruse op. Vend fisken og tæl til 30. Sluk, og kom fisken på et fad. Vil du have fisken helt gennemstegt, skal du stege den i 2-3 min. på begge sider. Gem panden til kartofler.
Tilsæt straks kartoffelstykkerne til smørret fra fisken, og tænd panden på høj varme. Drys med lidt salt og peber.
Mens kartoflerne steger sig gyldne og brune, skylles og hakkes eller klippes purløg over kartoflerne. Husk at røre lidt i kartoflerne undervejs.
Anret de stegte kartofler med stegt fisk, syrlig kompot og sprød spinatsalat.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.
Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!
- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.
Alt sammen med et formål: Maximal Umami!
Kundekommentarer ()