0
Stegt mørksej med timianstegte knoldselleri, rødløgsrelish, græskarkerner og hytteost

Stegt mørksej med timianstegte knoldselleri, rødløgsrelish, græskarkerner og hytteost

Opskriften er udviklet af:
Uden tilsat sukker Kassen
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Uden tilsat sukker
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
knoldselleritimian
1 min.
Selleri
Start med at tænde ovnen på 225 grader varmluft eller 250 grader almindelig ovn.

Skræl selleri, skær den i tern, og vend ternene med 1/2 spsk. god olivenolie pr. person, salt og masser af friskkværnet peber. Bag dem i ovnen sammen med lidt timian (brug ca. halvdelen her) i et ildfast fad eller bradepande i ca. 25 min., til de er møre og har taget godt med farve. Vend rundt et par gange undervejs.

rødløgtimiancitron
10 min.
Rødløgsrelish

Pil og snit rødløget ultrafint - gerne på et mandolinjern. Riv den gule skal af citronen (gemmes til senere), og pres al saften fra. Kom de snittede rødløg i en lille kasserolle med tilhørende låg, kom citronsaft ved, og kog det hele op under låg. Lad løgene simre i 1-2 min. fortsat under låg. Pas på, de ikke koger tør. Smag til med salt og peber samt det sidste plukkede og hakkede timian. 

græskarkerner
20 min.
Ristede græskarkerner
Hæld græskarkerner i et ildfast fad, drys dem med lidt fint salt, og dryp med 1/2 tsk. god olie pr. person. Vend rundt i kernerne, så olien fordeles. Bag dem i ovnen, til de er gyldne. Alternativt kan de ristes på en tør pande med lidt fint salt. Knus dem evt. let i en morter. 
mørksejfilet uden skind
30 min.
Fisk

Soigner fisken, og del den i portionsstykker.

Krydr fisken med salt og peber på begge sider, og steg den i 2-3 min. på den ene sid (se video ovenover)e i 1/2 spsk. neutral olie pr. person på en varm pande.

Skru ned for blusset, og lad fisken stege videre på den samme side, til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve.

Tilsæt en 1/2 tsk. olie mere pr. person til panden. Steg videre i 1-2 min. Vend fisken, krydr med salt og peber og drypsteg i 1 minut, så er fisken klar til servering.

35 min.
Anretning

Som vist på billedet med en generøs klat hytteost og drysset med lidt citronskal. Drys de ristede græskarkerner over.

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Næringsindhold pr. person:

Energi:
2467 kjl/594 kcal
Fedt:
32 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,6 g
Kulhydrat:
20 g
heraf sukkerarter:
9,2 g
Kostfibre:
13 g
Protein:
50 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?