Skræl selleri, skær den i tern, og vend ternene med 1/2 spsk. god olivenolie pr. person, salt og masser af friskkværnet peber. Bag dem i ovnen sammen med lidt timian (brug ca. halvdelen her) i et ildfast fad eller bradepande i ca. 25 min., til de er møre og har taget godt med farve. Vend rundt et par gange undervejs.
Pil og snit rødløget ultrafint - gerne på et mandolinjern. Riv den gule skal af citronen (gemmes til senere), og pres al saften fra. Kom de snittede rødløg i en lille kasserolle med tilhørende låg, kom citronsaft ved, og kog det hele op under låg. Lad løgene simre i 1-2 min. fortsat under låg. Pas på, de ikke koger tør. Smag til med salt og peber samt det sidste plukkede og hakkede timian.
Soigner fisken, og del den i portionsstykker.
Krydr fisken med salt og peber på begge sider, og steg den i 2-3 min. på den ene sid (se video ovenover)e i 1/2 spsk. neutral olie pr. person på en varm pande.
Skru ned for blusset, og lad fisken stege videre på den samme side, til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve.
Tilsæt en 1/2 tsk. olie mere pr. person til panden. Steg videre i 1-2 min. Vend fisken, krydr med salt og peber og drypsteg i 1 minut, så er fisken klar til servering.
Som vist på billedet med en generøs klat hytteost og drysset med lidt citronskal. Drys de ristede græskarkerner over.
Kundekommentarer ()