0
Stegt mørksej med timianstegte knoldselleri, rødløgsrelish, græskarkerner og hytteost

Stegt mørksej med timianstegte knoldselleri, rødløgsrelish, græskarkerner og hytteost

Opskriften er udviklet af:
Uden tilsat sukker Kassen
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Uden tilsat sukker
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mørksej, Knoldselleri, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
knoldselleritimian
1 min.
Selleri:
Start med at tænde ovnen på 225 grader varmluft eller 250 grader almindelig ovn.

Skræl selleri, skær den i tern, og vend ternene med 1/2 spsk. god olivenolie pr. person, salt og masser af friskkværnet peber. Bag dem i ovnen sammen med lidt timian (brug ca. halvdelen her) i et ildfast fad eller bradepande i ca. 25 min., til de er møre og har taget godt med farve. Vend rundt et par gange undervejs.

rødløgtimiancitron
10 min.
Rødløgsrelish:

Pil og snit rødløget ultrafint - gerne på et mandolinjern. Riv den gule skal af citronen (gemmes til senere), og pres al saften fra. Kom de snittede rødløg i en lille kasserolle med tilhørende låg, kom citronsaft ved, og kog det hele op under låg. Lad løgene simre i 1-2 min. fortsat under låg. Pas på, de ikke koger tør. Smag til med salt og peber samt det sidste plukkede og hakkede timian. 

græskarkerner
20 min.
Ristede græskarkerner:
Hæld græskarkerner i et ildfast fad, drys dem med lidt fint salt, og dryp med 1/2 tsk. god olie pr. person. Vend rundt i kernerne, så olien fordeles. Bag dem i en forvarmet ovn ved 225 grader, til de er gyldne. Alternativt kan de ristes på en tør pande med lidt fint salt. Knus dem evt. let i en morter. 
mørksejfilet uden skind
30 min.
Fisk:

Soigner fisken, og del den i portionsstykker.

Krydr fisken med salt og peber på begge sider, og steg den i 2-3 min. på den ene sid (se video ovenover)e i 1/2 spsk. neutral olie pr. person på en varm pande.

Skru ned for blusset, og lad fisken stege videre på den samme side, til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve.

Tilsæt en 1/2 tsk. olie mere pr. person til panden. Steg videre i 1-2 min. Vend fisken, krydr med salt og peber og drypsteg i 1 minut, så er fisken klar til servering.

35 min.
Anretning:

Som vist på billedet med en generøs klat hytteost og drysset med lidt citronskal. Drys de ristede græskarkerner over.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
2467 kjl/594 kcal
Fedt:
32 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,6 g
Kulhydrat:
20 g
heraf sukkerarter:
9,2 g
Kostfibre:
13 g
Protein:
50 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?