0

Skindstegt multe med grøn selleripuré og brunet smør med kapers

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Fisk: Del fisken i 4 ensartede stykker og krydr med salt og peber. Varm olie og 1 spsk. smør op på en pande og lad det bruse af. Læg fisken med skindsiden nedad og steg den 4-5 min. Vend den og steg yderligere 1-2 min. til fisken er gennemstegt.

Grøn selleripuré: Skær sellerien i små tern og kog dem møre i mælk (mælken skal næsten dække selleriternene). Hæld lidt af mælken fra (skal bruges igen) og mos selleriternene til en puré. Tilsæt mælk efter behov. Smag til med salt, peber og en smørklat. Hak persillen fint og vend den i puréen.

Brunet smør: Skær skalotteløgene i små tern og svits dem i 100 g smør sammen med mandelsplitterne indtil smørret begynder at brune. Tilsæt soja og kapers og smag evt. saucen til.

Retten serveres med små kartofler.

Kommentarer og forslag til opskriften