0
Skinkeschnitzel med ærtepuré, nye gulerødder og løg (4 pers.)

Skinkeschnitzel med ærtepuré, nye gulerødder og løg (4 pers.)

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kød: Krydr kødet med salt og peber på begge sider. Vend dem først i mel, herefter i sammenpisket æg og til sidst i raspen. Sørg for at trykke raspen godt fast i kødet. Steg kødet på en mediumvarm pande i halvt neutral olie og halvt smør til de er gyldne og sprøde - det tager ca. 2-3 min. på hver side.

Ærtepuré: Bælg ærterne og tag 1/3 fra til dampede ærter. Kom de bælgede ærter i en gryde med ½ dl vand, lidt salt og sukker. Kog det i 2 min., tilsæt fløde og kog igennem 1 min. Kom det hele op i en blender og blend til en glat puré. Smag til.

Dampede grøntsager: Skræl gulerødder og soigner de nye løg. Kom dem i en bredbundet gryde med 4-5 spsk. vand og lidt smør - krydr med lidt salt og sukker. Kog under låg i ca. 2 min. Tilsæt de sidste ærter og kog i yderligere 1 min. under låg. Fjern låget og kog væden ind til den forsvinder. Drys lidt persille på (gem lidt til kartoflerne).

Kartofler: Skrub de nye kartofler og kog dem i rigeligt vand med salt. Når de har kogt i ca. 12-15 min. hældes vandet fra og de dampes lidt af. Tilsæt en god klat smør og et drys persille. Sæt låg på igen - ryst let og server.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?