0

Skinkeschnitzel med grønne bønner, råstegte kartofler og kaperscreme

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kartofler
1 min.
Bag kartoflerne

Dæk en bradepande med bagepapir.

Spred kartoflerne ud på bagepladen, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr dem med salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.

grønne bønner
5 min.
Kog bønnerne

Sæt en gryde med saltet vand over at koge.

Kog bønnerne i 5 min. og lad dem dampe af i en sigte.

kaperscreme frisk 9%
10 min.
Rør dressingen

Hak kapersne og overfør til en skål sammen med creme frisken. Smages til med salt og peber.

svinefiletpanko raspsennep
15 min.
Steg schnitzlen

Varm en pande op ved middelhøj varme.

Skær kødet i skiver og vend med sennepen og derefter i pankoraspen.

Steg kødet i ca. 3-4 min. på hver side, indtil raspen har fået godt med farve og kødet er gennemstegt. Krydres med salt og peber.

25 min.
Anretning

Server kødet med bønnerne, kartoflerne og kaperscremen.

Bonusinfo

Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper.  Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.

Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?