0
Ising med thaisalat og peanutbutterdressing

Ising med thaisalat og peanutbutterdressing

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
isingfilet uden skind
1 min.
Fisken

Krydr fisken med salt på alle sider, og læg den til side.

speltkerner
3 min.
Spelten

Kom spelten i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad spelten koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til den er mør.

grøn squashrød chili
5 min.
Grøntsagerne

Forvarm ovnen ved 200 grader. Spred rodfrugterne ud på en bageplade, dækket med bagepapir. Vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person og bag dem i ca. 10 min til de har fået en gylden overflade og er bløde hele vejen igennem.

Skær squashen i tynde skiver (evt. med et mandolinjern), og skær den efterfølgende i tynde strimler.

Skyl chilien, og hak den fint (udelad kernerne, hvis du ønsker en ret, der ikke er for stærk).

peanutbutterlimenam pla (fiskesauce)
15 min.
Peanutbuttersovsen

Kom peanutbutteret i en skål, og bland med limesaften og den hakkede chili, og smag til med salt eller fiskesauce. Kom evt. lidt vand i sovsen, hvis den er lidt for tyk.

peanuts
20 min.
Nødderne

Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem til senere.

25 min.
Fisken

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1/2 spsk. olie. Læg fisken på panden, og lad den stege i 1 min. ved middelvarme.

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 30 sekunder. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 1 min på begge sider eller til kødet er helt mælkehvidt.

Tag fisken af panden, og lad den hvile.

rodfrugtmix i stave
30 min.
Salaten

Vend de revne grøntsager i peanutbuttersovsen, og smag til med salt og limesaft.

35 min.
Anretning

Fordel kernerne i skåle, anret fisken med salaten henover og top med jordnødder.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.