Pisk kikærtemelet med 1 dl vand og 1 spsk. olie pr. person til en konsistens ligesom en pandekagedej. Krydr med lidt salt, og lad dejen hvile lidt.
Skyl agurken, savoykålen og mynten, og afdryp for vand. Flæk agurken, og skær den i tynde skiver. Pil bladene fra stokken på kålen, og skær dem i mundrette stykker. Pil ligeledes bladene fra stilken på mynten, og hak dem groft.
Bland 2 spsk. eddike pr. person med lidt salt og sukker i en skål. Pil rødløget, og skær det i så tynde skiver som muligt. Vend skiverne i lagen, og lad dem marinere indtil servering.
Kernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem til senere.
Hæld yoghurten i en skål, og smag den til med salt. Tilsæt den hakkede mynte.
Varm en pande op til høj varme. Steg kålen i 1 spsk. olie pr. person i ca. 3 min. Rør ikke for meget rundt i kålen, så den kan få en god stegeskorpe. Overfør kålen til en skål, og bland med agurken, syltet rødløg og za'atar. Smag salaten til med salt.
Varm en pande op til høj varme, og tilsæt ½ spsk. olie. Hæld ca ½ dl soccadej i panden, imens den tippes rundt, så dejen spredes ud på hele panden. Steg i ca. 1 min. til den får en mørk overflade. Vend dejen over på den anden side, og steg i ca. 30 sek. Overfør soccaen til en kurv med et viskestykke, som foldes rundt om, så den holder sig lun.
Fordel soccaerne på tallerkener. Smør yoghurten i bunden, anret kålsalaten henover, og top med kernerne og evt. lidt ekstra krydderiblanding.
Za'atar indeholder: 40% sesamfrø, 30% timian, 20% sumak og 10% havsalt
Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.
Za'atar er en populær krydderiblanding, der har rødder i Mellemøsten. Blandingen består typisk af tørrede urter som timian, oregano eller merian, sesamfrø, sumak og salt. Den har en karakteristisk og kompleks smag, der kombinerer urtede noter med citrus og nøddeagtige undertoner. Za'atar bruges ofte som drys over brød, grøntsager eller olivenolie-dyppelse og kan også anvendes som krydderi til kød eller fisk. Krydderiblandingen er kendt for at give retter en unik og autentisk smag og er blevet populær i mange køkkener rundt om i verden.
Kundekommentarer ()