0
SØNDAGS PREP - uge 3

SØNDAGS PREP - uge 3

Aftensmad:
Søndag: Pizza med sød kartoffel og mozzarella
Mandag: Frikadellesandwich med salat
Tirsdag: Frikadeller med kartoffelsalat
Onsdag: Kålkaos med oksekød

Dette skal preppes søndag:

  • Pizzabund x 2 dage
  • Pizza tilbehør  x 1 dag
  • Rørt remo x 1 dag
  • Salat x 2 dage
  • Kartofler koges x 1 dag
  • Ærter koges x 1 dag
  • Fintsnittet spidskål x 1 dag

Samlet foodprep tid: Ca. 1,5 timer
(15322,15325,15326,15327,15328)

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

kikærter i vandægfuldkornshvedemelbagepulversalt
Pizzabund til søndag og mandag

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Kom kikærterne op i en sigte, skyl dem, og lad dem dryppe af.

Kom alle ingredienserne til pizzabunden sammen i en foodprocessor, og kør det til en ensartet masse.

Fordel dejen i en firkant på en beklædt bageplade, så der bliver 1 stk. pr. pers. Dejen skal være ret tynd, ca. 0,2 cm høj og ca. 15 x 15 cm.

Bag dem i 15 min., lad dem køle af, og halvér dem.

Gem den ene halvdel til pizzabund i dag og den anden halvdel til sandwich i morgen, mandag.

Opbevar dem på køl.

creme fraiche 18%hvidløgsød kartoffelfrisk mozzarellarosmarin
Pizza tilbehør og tilberedning til søndag

Skru ovnen op på 200 grader varmluft.

Hak hvidløg fint, rør det sammen med creme fraiche, salt og peber, og fordel saucen på den halve pizzabund.

Skær den søde kartoffel ud i tynde skiver – evt. på et mandolinjern, kom dem på bunden, og dryp med olivenolie.

Skær mozzarella i skiver, kom dem ovenpå kartoffelskiverne, og drys med rosmarin, salt og peber.

Bag pizzaen i 15-18 min.

kartoflersalt
Kartofler til tirsdag

Skrub eller skræl kartoflerne, og skær evt. de store over, så kartoflerne har ca. samme størrelse.

Kog kartoflerne i saltet vand i 12-20 min. alt efter størrelse på kartoflerne.

Hæld vandet fra kartoflerne, og lad dem køle af.

Kom dem i en beholder, og opbevar dem i køleskabet, til de skal bruges tirsdag.

broccoliærter, frosthjertesalatsalatost i tern (marineret i chiliolie)lys balsamicopinjekerner
Salat til søndag og mandag

Skær broccoli i mindre buketter, og kog dem i 2 min., tilsæt så de frosne ærter til gryden, og lad det koge sammen i 1 minut.

Hæld grøntsagerne op i en sigte, og skyl dem med koldt vand.

Skyl hjertesalat, og skær den i strimler.

Bland hjertesalat sammen med de kogte grøntsager, salatosten og balsamico, og fordel salaten i 2 bøtter.

Rist pinjekerner på en tør pande i 3-4 min. ved middel varme, til de er gyldne. Lad dem køle af, og fordel også dem i 2 bøtter.

remouladecreme fraiche 18%madras karry
Rørt remo til mandag

Rør ingredienserne til rørt remo sammen, kom det i en beholder, og opbevar i køleskabet, til det skal spises i morgen, mandag.

ærter, frost
Ærter til tirsdag

Kog ærterne til dippen i 1-2 min., hæld vandet fra, og hæld hurtig koldt vand over.

Kom de kogte ærter i en tætsluttet beholder, og opbevar dem i køleskabet.

De skal gerne køles hurtig ned.

spidskål
Fintsnittet spidskål - til onsdag

Snit spidskålen fint, og opbevar den i en beholder i køleskabet.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær