0
SØNDAGS PREP - uge 3

SØNDAGS PREP - uge 3

Aftensmad:
Søndag: Pizza med sød kartoffel og mozzarella
Mandag: Frikadelle sandwich og salat
Tirsdag: Frikadeller med kartoffelsalat
Onsdag: Kålkaos

Morgenmad: (hvis tilkøbt)
Pandekager med frugtsalat (OBS: Kun råvarer til 1 og2 pers. i 3 dage)

Dette skal preppes søndag:

  • Pizzabund x 2 dage
  • Pizza tilbehør  x 1 dag
  • Rørt remou x 1 dag
  • Salat x 2 dage
  • Kartofler koges x 1 dag
  • Fintsnittet spidskål x 1 dag
  • Pandekager x 3 dage
  • Frugtsalat  x 3 dage

Samlet foodprep tid: Ca. 2 timer
(15322,15325,15326,15327,15328,15329)

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

kikærter i vandægfuldkornshvedemelbagepulversalt
Pizzabund til søndag og mandag

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Kom kikærterne op i en sigte, skyl dem, og lad dem dryppe af.

Kom alle ingredienserne til pizzabunden sammen i en foodprocessor, og kør det til en ensartet masse (Obs - fuldkornshvedemel, bagepulver og salt skal du selv have).

Fordel dejen på en beklædt bageplade. Dejen skal være ret tynd, ca. 0,2 cm høj og ca. 20 x 20 cm i omkreds.

Bag bunden i 15 min., lad den køle af, og halvér den.

Gem den ene halvdel til pizzabund i dag og den anden halvdel til sandwich i morgen, mandag.

Opbevar dem på køl.

creme fraiche 18%hvidløgsød kartoffelfrisk mozzarellarosmarin
Pizza tilbehør til søndag

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Hak hvidløg fint, rør det sammen med creme fraiche, salt og peber, og fordel saucen på den halve pizzabund.

Skru ovnen op på 200 grader varmluft.

Skær den søde kartoffel ud i tynde skiver – evt. på et mandolinjern, kom dem på bunden, og dryp med olivenolie.

Skær mozzarella i skiver, kom dem ovenpå kartoffelskiverne, og drys med rosmarin, salt og peber.

Bag pizzaen i 15-18 min.

kartoflersalt
Kartofler til tirsdag

Skrub eller skræl kartoflerne, og skær evt. de store over, så kartoflerne har ca. samme størrelse.

Kog kartoflerne i saltet vand i 12-20 min. alt efter størrelse på kartoflerne.

Hæld vandet fra kartoflerne, og lad dem køle af.

Kom dem i en beholder, og opbevar dem i køleskabet, til de skal bruges tirsdag.

broccoliærter, frosthjertesalatfetalys balsamicopinjekerner
Salat til søndag og mandag

Skær broccoli i mindre buketter, og kog dem i 2 min., tilsæt så de frosne ærter til gryden, og lad det koge sammen i 1 minut.

Hæld grøntsagerne op i en sigte, og skyl dem med koldt vand.

Skyl hjertesalat, og skær den i strimler.

Skær fetaost i mindre stykker.

Bland hjertesalat sammen med de kogte grøntsager og fetaosten, og fordel salaten i 2 bøtter.

Rist pinjekerner på en tør pande i 3-4 min. ved middel varme, til de er gyldne. Lad dem køle af, og fordel også dem i 2 bøtter.

remouladecreme fraiche 18%madras karry
Rørt remo - til mandag

Rør ingredienserne sammen, kom det i en beholder og opbevar i køleskabet indtil den skal spises i morgen, mandag.

spidskål
Fintsnittet spidskål - til onsdag

Snit spidskålen fint og opbevar i en beholder i køleskabet.

ærter, frost
Ærter -opskrift til tirsdag

Kog ærterne til dippen i 1-2 minutter, hæld vandet fra og hæld hurtig koldt vand over og kom dem i en tætsluttet beholder og opbevar i køleskabet.

De skal gerne køles hurtig ned.

bananeræghavregrynstødt kanelstødt kardemommeolie/smør
Pandekager - morgenmad til 3 dage

Blend ingredienserne til pandekagedejen til en ensartet masse, og steg pandekagerne i olie eller smør. Lad pandekagerne køle af, og fordel i 3/6 bøtter (3 til 1 pers og 6 til 2 pers.) 

Tip
Hvis du ikke gider stege alle pandekagerne på panden, så kan du fordele dejen på 3 bageplader med bagepapir, og bage dem ved 175 grader varmluft i ca. 12-15 minutter. Lad dem køle af, og skær dem ud i mindre stykker.

Vindruer, stenfriekerner fra 1 granatæblemynte
Frugtsalat - opskrift

Pil granatæblekernerne, og skyld vindruerne. Fordel frugten i 6 beholdere. 3 med vindruer og 3 med granatæbler

Tip til at få kerner fri fra granatæble
Kom koldt vand i en stor skål, skær i rillerne i granatæblet, kom granatæblet ned i vandskålen, og pil den under vandet. Tag løbende det hvide fra. Sigt så vandet fra.  Det sviner ikke så meget på denne måde.

 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær