0
SØNDAGS PREP - uge 4

SØNDAGS PREP - uge 4

Aftensmad
Søndag: Bagt laks med ovnbagte rodfrugter og dip
Mandag: Omelet med ovnbagte rodfrugter og dip
Tirsdag: Burger med frisk coleslaw
Onsdag: Chopped burger burrito

Dette skal preppes søndag: 

Ovnbagte rodfrugter x 2 dage
Hvidløgs-dild Dip x 2 dage
Spidskål og gulerødder til coleslaw  x 2 dage
Dressing til coleslaw x 2 dage


Samlet foodprep tid: Ca. 1,5 timer

(15332,15334,15335,15336,15337)

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

søde kartoflerrødbedergulerødder
Ovnbagte rodfrugter til søndag og mandag

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Skræl de søde kartofler og rodfrugterne, og skær dem i samme størrelse som fritter. Kom olivenolie og salt over, og fordel rodfrugterne på 2 til 3 bageplader beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen i 30-40 min.

Gem ca. 185 gram pr. pers. (tilberedt vægt) af de bagte rodfrugter i køleskabet i en bøtte. De skal bruges til omeletten i morgen, mandag.

Resten af rodfrugterne kan du spise med det samme i dag, søndag. Ellers kommer du dem i en anden bøtte, og opbevarer dem i køleskabet til senere.

hvidløgdildcreme fraiche 18%citronsaft
Hvidløgs-dild-dip til søndag og mandag

Hak hvidløg fint, og rør det sammen med de øvrige ingredienser til dippen.

Fordel dippen i to bøtter, og kom den i køleskabet.

olivenolie, ekstra jomfrudijon sennepflydende honninglys balsamicovand
Frisk coleslaw dressing til tirsdag

Rør alle ingredienserne til coleslawdressingen sammen, og sæt det i køleskabet i en bøtte til tirsdag.

gulerødderspidskål
Spidskål og gulerødder - grønt til tirsdag

Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde skiver.

Snit spidskålen fint.

Sæt grøntsagerne i køleskabet i en bøtte til tirsdag.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.