Aftensmad
Søndag: Bagt laks med ovnbagte rodfrugter og dip
Mandag: Omelet med ovnbagte rodfrugter og dip
Tirsdag: Burger med frisk coleslaw
Onsdag: Chopped burger burrito
Morgenmad (hvis tilkøbt)
Skyr med hjemmelavet banangranola (OBS: Kun råvarer til 1 og 2 pers. i 3 dage)
Dette skal preppes søndag:
Ovnbagte rodfrugter x 2 dage
Hvidløgs-dild Dip x 2 dage
Spidskål og gulerødder til coleslaw x 2 dage
Dressing til coleslaw x 2 dage
Hjemmelavet banangranola (sovs og fyld) x 3 dage (morgenmad hvis tilkøbt)
Samlet foodprep tid: Ca. 2 timer
(15332,15334,15335,15336,15337,15339)
Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Skræl de søde kartofler og rodfrugterne, og skær dem i samme størrelse som fritter. Kom olivenolie og salt over, og fordel rodfrugterne på 2 til 3 bageplader beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen i 30-40 min.
Gem ca. 185 gram pr. pers. (tilberedt vægt) af de bagte rodfrugter i køleskabet i en bøtte. De skal bruges til omeletten i morgen, mandag.
Hvis du skal spise med det samme, spises de resterende rodfrugter nu, søndag.
Ellers fordeles de i 2 portioner, og kommes i køleskabet.
Hak hvidløg fint, og rør det sammen med de øvrige ingredienser til dippen.
Fordel dippen i to bøtter, og kom den i køleskabet.
Rør alle ingredienserne til coleslawdressingen sammen (Obs - du skal selv have olivenolie, flydende honning og balsamico).
Fordel dressingen i 2 bøtter, og sæt dem i køleskabet til tirsdag og onsdag.
Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde skiver.
Snit spidskålen fint.
Fordel grøntsagerne i 2 bøtter, og kom dem i køleskabet til tirsdag og onsdag.
Skru ovnen ned på 125 grader varmluft.
Fjern stenene fra dadlerne, og blend alle ingredienserne til sovsen sammen til en ensartet masse.
Rør sovsen sammen med ingredienserne til fyldet (undtagen skyr), og fordel det på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag granolaen i ovnen i 90-150 min., alt efter hvordan din ovn bager.
Rør rundt i granolaen hvert 15. minut.
Det er vigtigt, at du bager granolaen, til den er helt knasende, for hvis den stadig er lidt blød, kan den ikke holde sig så længe pga. for høj vandaktivitet. Den smager også bedst helt sprød.
Lad granolaen køle af, og opbevar den i en stor lufttæt beholder, eller fordel granolaen i 3/6 mindre beholdere (3 til 1 pers og 6 til 2 pers), så du nemt kan snuppe det til din morgenmad.
Granolaen kan holde sig i op til 30 dage.
Fordel skyr i 3/6 mindre beholdere, og kom også dem i køleskabet, så du nemt kan tage en beholder ud af køleskabet om morgenen, toppe med granola, og spise med det samme, eller tage den med på farten om morgenen.
Kommentarer og forslag til opskriften