Aftensmad
Morgenmad
Dette skal preppes søndag:
Samlet meal-prep tid: Ca. 2 time
(15352, 15353,15354,15355,15356,15357)
Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Tænd ovnen på 200 grader, varmluft.
Bland bolo fra glas sammen med tomatpure, lasagne krydderi en skål.
Start med at komme 2 store grydeskefuld bolo i bunden af et ildfast fad, kom derefter ¼ af morneysaucen ovenpå og smør det ud så det dækker hele bunden. Læg lasagneplader over og gentag til du har brugt al bolo og moneysauce. Vigtigt at sidste og øverste lag er moneysauce .
Drys med muskatnød og derefter med rasp.
Bag lasagnen i ovnen i 30-40 minutter.
Lad lasagnen køle af, kom låg på fadet og kom den i køleskabet.
Tip
Du kan også vente med at lave lasagne til mandag, da det kun tager 10-15 minutter at samle den. Men der er nu noget rart ved bare at tage mad ud af køleskabet, og bare varme det på en travl hverdag.
Skær broccoli i mindre buketter, og kog i 2-3 minutter. Hæld de kogte broccoli i en sigte, skyl med koldt vand, og lad den dryppe af.
Snit kål fint.
Bland broccoli og kål sammen, fordel i 2 beholdere, og opbevar på køl indtil de skal spises mandag og tirsdag.
Snit kål hel fint og kom i en beholder til det skal bruges på onsdag.
Skræl gulerødderne, og skær dem i stave. Kom dem i en bøtte med vand, og opbevar i køleskabet indtil de skal bruges onsdag.
Rør alle ingredienserne sammen til overnight oats og fordel massen i hhv 3 eller 6 bøtter (1 og 2 pers.) Opbevar bøtterne i køleskabet.
Skyl blåbærrene og fordel i en beholder, med køkkenrulle i bunden.
Pres hvidløget og rør sammen med mayonnaisen.
Kog ærterne til dippen i 1-2 minutter, hæld vandet fra og hæld hurtig koldt vand over og kom dem i en tætsluttet beholder og opbevar i køleskabet. De skal gerne køles hurtig ned.
Snit kålen fint. Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde strimler.
Skær forårsløg i tynde skiver.
Pisk følgende pr. person sammen til en dressing: 2 spsk. balsamico, 1 spsk. soya og 1 tsk. flydende honning.
Kom dressingen sammen med kål, gulerødder og forårsløg og kram det sammen med dine hænder.
Kom kålblandingen i køleskabet, mens du forbereder resten.
Forvarm ovnen til 180 grader. Skær torsken i portionsstykker.
Kom kikærtemel i en skål og gør det samme med revet parmesanost og pankorasp som du blander sammen.
Slå æg ud i en skål, og pisk det sammen med en gaffel. Vend fiskestykkerne først i kikærtemel, dernæst i æggemassen og så i raspen. Sørg for, at der kommer godt med panering på fiskestykkerne. Drys med salt og peber.
Læg fisken på en bageplade med bagepapir, og bag dem i 10-15 min.
Bolognese-krydderi indeholder: 35% oregano 15% sort peber, 15% timian, 15% paprikaflager, 10% laurbærblade, 5% salvie, 3% stjerne anis, 2% muskatnød
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften