Aftensmad
Morgenmad (hvis tilkøbt)
Dette skal preppes søndag:
Samlet foodprep tid: Ca. 2 timer
(15496,15500,15501,15502,15503)
Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Tænd ovnen på 200 grader, varmluft.
Hak løg og hvidløg fint, og steg dem i en gryde i olivenolie, til løgene er klare.
Kom herefter hakket oksekød i gryden, og svits kødet.
Tilsæt moussaka krydderi, tomatpuré og de hakkede tomater, og smag til med salt og peber. Lad sovsen simre, mens kartofler og aubergine forberedes.
Skræl kartoflerne, og skær kartofler og aubergine i tynde skiver.
Smør et ildfast fad med olie, eller beklæd fadet med bagepapir.
Kom det halve af kødsovsen i bunden af fadet, og drys med ⅓ af den revne ost.
Læg halvdelen af kartoffel- og aubergineskiverne i et lag oven på kødsovsen.
Kom den sidste halvdel af kødsovsen på laget af aubergine- og kartoffelskiver, drys igen med 1/3 af den revne ost, og kom til sidst den sidste halvdel af grøntsagerne ovenpå. Slut af med at drysse med den sidste mængde ost.
Bag moussakaen i ovnen i ca. 30-35 min., til kartoffel- og aubergineskiverne er møre.
Lad moussakaen køle af.
Hvis den ikke skal spises med det samme, kommes hele portionen i køleskabet, og ellers gemmes halvdelen af den i køleskabet til aftensmaden i morgen (mandag).
Skræl gulerødderne, og skær skrællen af glaskålen.
Vask sellerien, og skær top og bund af.
Skær alle grøntsagerne ud i stave, og kom dem i én stor beholder, eller fordel dem ligeligt i 2, så du har en til både søndag og mandag.
Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde stave.
Skær broccolien ud i mundrette buketter.
Kom gulerødder og broccoli i hver sin bøtte med vand, så de holder sig friske, til de skal bruges på tirsdag.
Hak græskarkernerne groft.
Rør alle ingredienserne (inkl. skyr) sammen.
Fordel birchermüslien i 3 (1 pers.) eller 6 bøtter (2 pers.), og kom dem i køleskabet, så du nemt kan snuppe en til din morgenmad.
Moussakakrydderi indeholder:
50% Oregano
25% Løgpulver
10% Hvidløgspulver
10% Kanel
5% Muskatnød
Kommentarer og forslag til opskriften