0

Aftensmad

  • Søndag: Moussaka med gnavegrønt
  • Mandag: Moussaka med gnavegrønt
  • Tirsdag: One pot pasta med rød karry og kylling
  • Onsdag: Dhal med topping

Morgenmad (hvis tilkøbt)

  • Birchermüsli (OBS: Kun råvarer til 1 og 2 pers. i 3 dage)

 

Dette skal preppes søndag:

  • Moussaka x 2 dage
  • Gnavegrønt x 2 dage
  • Grønt til one pot x 1 dage
  • Birchermüsli x 3 dage (morgenmad hvis tilkøbt)

 

Samlet foodprep tid: Ca. 2 timer

(15496,15500,15501,15502,15503)

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

løghvidløghakket oksekødMoussaka krydderitomatpuréflåede tomaterkartofleraubergine
Moussaka til søndag og mandag

Tænd ovnen på 200 grader, varmluft. 

Hak løg og hvidløg fint, og steg dem i en gryde i olivenolie, til løgene er klare. 

Kom herefter hakket oksekød i gryden, og svits kødet.

Tilsæt moussaka krydderi, tomatpuré og de hakkede tomater, og smag til med salt og peber. Lad sovsen simre, mens kartofler og aubergine forberedes.  

Skræl kartoflerne, og skær kartofler og aubergine i tynde skiver.

Smør et ildfast fad med olie, eller beklæd fadet med bagepapir. 

Kom det halve af kødsovsen i bunden af fadet, og drys med ⅓ af den revne ost.

Læg halvdelen af kartoffel- og aubergineskiverne i et lag oven på kødsovsen.

Kom den sidste halvdel af kødsovsen på laget af aubergine- og kartoffelskiver, drys igen med 1/3 af den revne ost, og kom til sidst den sidste halvdel af grøntsagerne ovenpå. Slut af med at drysse med den sidste mængde ost. 

Bag moussakaen i ovnen i ca. 30-35 min., til kartoffel- og aubergineskiverne er møre. 

Lad moussakaen køle af.

Hvis den ikke skal spises med det samme, kommes hele portionen i køleskabet, og ellers gemmes halvdelen af den i køleskabet til aftensmaden i morgen (mandag). 

gulerødderbladselleriglaskål
Gnavegrønt til søndag og mandag

Skræl gulerødderne, og skær skrællen af glaskålen.

Vask sellerien, og skær top og bund af.

Skær alle grøntsagerne ud i stave, og kom dem i én stor beholder, eller fordel dem ligeligt i 2, så du har en til både søndag og mandag. 

gulerødderbroccoli
Grønt til One pot til tirsdag

Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde stave.

Skær broccolien ud i mundrette buketter. 

Kom gulerødder og broccoli i hver sin bøtte med vand, så de holder sig friske, til de skal bruges på tirsdag.

græskarkernerskyr naturelMini mælkchiafrøhavregryn
Birchermüsli - råvarer til morgenmad til 1 el. 2 pers. i 3 dage

Hak græskarkernerne groft. 

Rør alle ingredienserne (inkl. skyr) sammen.

Fordel birchermüslien i 3 (1 pers.) eller 6 bøtter (2 pers.), og kom dem i køleskabet, så du nemt kan snuppe en til din morgenmad.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Moussakakrydderi indeholder:

50% Oregano

25% Løgpulver

10% Hvidløgspulver

10% Kanel

5% Muskatnød