0
Soyaglaceret grisefilet med ovnbagte søde kartofler og hvidkål med mynte og agurk

Soyaglaceret grisefilet med ovnbagte søde kartofler og hvidkål med mynte og agurk

Opskriften er udviklet af:
Uden tilsat sukker Kassen
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Uden tilsat sukker
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Soya, Nødder

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Filet á la mørbrad
1 min.
Filet a la mørbrad

Tænd din ovn på 200 °C varmluft. 

Krydr kødet med salt på begge sider, og læg det til side. 

søde kartofler
5 min.
Søde kartofler

Skær de søde kartofler ud i tern på 2x2 cm. 

Spred dem ud på en bageplade med bagepapir, og pensl dem med 1/2 spsk. olie pr. person. Er der nogenlunde mellemrum mellem ternene, får kartoflerne bedre farve. 

Bag kartoflerne i 25 min. De må gerne få en mørk farve i overfladen og er færdige, når de er bløde hele vejen igennem.

myntecitron
15 min.
Dressing

Pluk bladene af mynten, og hak dem med en kniv. 

Bland 1 tsk. olie pr. person, salt, citronsaft og mynte i en skål til salaten. 

Hvis du laver mad til færre end 3 kuverter, skal du ikke bruge al saften fra citronen. 

Filet á la mørbradhvidløgtamari/soya
20 min.
Filet a la mørbrad

Varm en pande eller wok godt op ved høj varme. 

Pil og skær hvidløget i tynde skiver. 

Kom 1 tsk. olie pr. person på panden, og steg kødet ca. 3 min. på hver side ved middel varme. Vil du gerne have kødet helt gennemstegt, så steg det i 2 min. mere på hver side. 

Hæld soyasauce og hvidløg på panden, og lad det simre, til saucen klistrer opad kødet. Tag panden af varmen, og lad maden hvile i 5 min. 

hvidkålagurk
25 min.
Salaten

Dryp hvidkål og agurk godt af. 

Skær agurken i skiver og kålen i meget tynde strimler, og vend det hele sammen i myntedressingen. 

Smag til om salaten mangler salt, citron eller peber. 

30 min.
Anretning

Server kartoflerne varme direkte fra ovnen krydret med salt og peber. Server med salat, skær kødet i nogle tykke skiver og overhæld dem med soyaglacen. 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
2138 kjl/511 kcal
Fedt:
23 g
heraf mættede fedtsyrer:
4 g
Kulhydrat:
40 g
heraf sukkerarter:
15 g
Kostfibre:
9,9 g
Protein:
32 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?