
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 200 °C varmluft.
Krydr kødet med salt på begge sider, og læg det til side.
Skær de søde kartofler ud i tern på 2x2 cm.
Spred dem ud på en bageplade med bagepapir, og pensl dem med 1/2 spsk. olie pr. pers. Er der nogenlunde mellemrum mellem ternene, får kartoflerne bedre farve.
Bag kartoflerne i 25 min. De må gerne få en mørk farve i overfladen, og er færdige, når de er bløde hele vejen igennem.
Pluk bladene af mynten, og hak dem med en kniv.
Bland 1 tsk. olie pr. pers., salt, citronsaft og mynte i en skål til salaten.
Hvis du laver mad til færre end 3 kuverter, skal du ikke bruge al saften fra citronen.
Varm en pande eller wok godt op ved høj varme.
Pil og skær hvidløget i tynde skiver.
Kom 1 tsk. olie pr. pers. på panden, og steg kødet ca. 3 min. på hver side ved middel varme. Vil du gerne have kødet helt gennemstegt, så steg det i 2 min. mere på hver side.
Hæld soyasauce og hvidløg på panden, og lad det simre, til saucen klistrer opad kødet. Tag panden af varmen, og lad maden hvile i 5 min.
Dryp spidskålet og agurk godt af.
Skær agurken i skiver og kålen i meget tynde strimler, og vend det hele sammen i myntedressingen.
Smag til om salaten mangler salt, citron eller peber.
Servér kartoflerne varme direkte fra ovnen krydret med salt og peber. Skær kødet i nogle tykke skiver, og overhæld dem med soyaglacen. Servér med salaten til.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften