0
Spaghetti i friske tomater, squash, ansjoser og basilikum

Spaghetti i friske tomater, squash, ansjoser og basilikum

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
tomater på stilk, fx cherry, blomme eller cocktailsquashløgansjoserbasilikum
1 min.
Forberedelse til pastasovsen

Pil løget, og skyl tomaterne og squashen. Hak løget og squashen fint, og lad tomaterne være hele.

Skyl basilikum, afdryp den for vand, og hak den groft.

Hak ansjoserne groft.

Sæt en gryde med saltet vand over at koge til pastaen.

15 min.
Stegning

Varm en pande op ved høj varme. Når panden er rygende varm, steges tomaterne i en spsk. olie pr. person, indtil de bliver brankede i overfladen. Overfør tomaterne til en tallerken, skru ned for blusset og kom squash og løg i panden. Lad det hele sautere i 5 min. under omrøring, indtil det begynder at blive gennemsigtigt. 

Kom de hakkede ansjoser i panden sammen med tomaterne, og steg yderligere et par min. 

tørret linguine (pasta)krystal karl
20 min.
Pastaen

Kog pastaen som angivet på pakken. 

Når pastaen er kogt færdigt, overføres den til panden med grøntsager (gem kogevandet).

Mas tomaterne lidt, så de afgiver væde, og rør godt rundt i pastaen, indtil væden begynder at blive tyk og klistre til pastaen. 

Sluk for blusset, tilsæt revet ost, og rør det godt rundt. Hvis sovsen bliver for drøj, tilsættes lidt kogevand. 

Smages til med salt og peber.

 

30 min.
Anretning

Fordel pastaen i dybe tallerkener, og top med basilikum.

Bonusinfo

Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.

Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!

- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.

Alt sammen med et formål: Maximal Umami!

Bonusinfo

ANSJOSER ALLE KAN LIDE

Delikate ansjoser fra Pujado Solano og Grøndals. Bæredygtige ansjoser fra Spanien er ren umami og sunde fedtsyrer. Traditionelt fisket med netfangst i Biscayen og pakket i BPA-fri dåser.

UMAMIBOMBER SÅ GUDERNE SYNGER

Ansjoserne fra Pujado Solano er en bæredygtig umamibombe. De fede, smagfulde fisk bliver renset, saltet og marineret efter en hemmelig opskrift fra Milagros Solano, en af grundlæggerne af virksomheden. De er mindre salte og mere fyldige end de ansjoser man normalt får, hvilket er en tradition i området, hvor de er fisket og fremstillet. Fiskene er fyldt med sund fiskeolie og omega-3 fedtsyrer, har ingen tungmetaller og den utrolige, balancerede smag skal prøves før, man tror på den. De er perfekte til afrundede og delikate tapenader, som smagssætter i supper og fonde, som en ekstra facet i marinader eller bare direkte på friskt brød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?