Nip bønnerne og del dem i 2-3 stykker. Blancher dem i min. 5-7 minutter. i kogende letsaltet vand, overhæld dem med koldt vand og dryp af. Halver tomaterne og hak hvidløget fint. Bland med bønner, olie, salt, peber og evt. groftrevne basilikumblade og lad det trække, mens spaghettien koges al dente i rigeligt letsaltet vand. Hæld vandet fra spaghettien og kom den retur i gryden. Hæld tomatblandingen i og vend godt rundt. Fordel retten i 4 dybe tallerkner og kryml gedeosten henover. Server straks med godt brød og evt. oliventapanade til.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Kommentarer og forslag til opskriften