0
"Spaghetti" med kødsovs
Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Tip:

Du kan bytte squash ud med helt fintsnittet spidskål, som du enten spiser råt eller steger på panden i 2 min., evt. sammen med finthakket chili og hvidløg.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

1 min.
Klargør det grønne:

Hak løg og hvidløg fint. 

Pluk broccoli ud i buketter.

hvidløgløghakket oksekødsoltørret tomat tapenadeflåede og hakkede tomatertomatpuréMK kødsovskrydderi
5 min.
Kødsovs:

Kom 1/2 spsk. olie pr. person i en varm gryde, og steg løg og hvidløg, til det er gyldent. Kom oksekød i gryden, og svits det, til det er brunet.

Tilsæt den soltørrede tomattapenade sammen med krydderiet. 

Tilsæt tomatpure og hakkede tomater, og lad kødsovsen stå og simre i mindst 15 min. Smag til med salt og peber.

10 min.
Damp broccoli

Bring et par centimeter vand i kog i en anden gryde. Når vandet koger, dampes broccolibuketterne i 2-3 min., så de stadig har bid.

squash
15 min.
"Pasta":

Kør squashen på en spiralizer, eller lav strimler af den med en kartoffelskræller.

parmigiano reggiano (Parmesan)
25 min.
Anretning:

Server squashspaghettien sammen med kødsovsen, riv parmesanost henover og server broccoli til.

Bonusinfo

MK kødsovskrydderi indeholder, 35% oregano, 35% basilikum, 30% timian og 5% chilipulver

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
493 kcal
Fedt:
24,9 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,8 g
Kulhydrat:
15,9 g
heraf sukkerarter:
10,9 g
Kostfibre:
10,4 g
Protein:
46,5 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?