0
Spaghetti med oksekød og grønt
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
spaghetti, 50% fuldkorngroft salt
1 min.
Spaghetti

Sæt vand over med så meget salt, at vandet smager salt. Kog pastaen efter anvisning på pakken. Husk at gemme pastakogevandet. 

gulerødderløg
2 min.
Grønt

Rengør løget, og skær det i mindre stykker. Skræl og skyl gulerødderne, og skær dem i små tern.

italiensk kødbollekrydderi
4 min.
Kødet

Sæt en stor pande over på middel varme. Tilsæt lidt olivenolie og halvdelen af krydderblandingen, og steg i 2 minutter. Du kan sagtens bruge hele krydderiblandingen, hvis du synes.

Tilsæt det hakkede kød, gulerødder og løg, og steg i 3-4 min. sammen med lidt salt og peber.

Kom 1/4 dl vand ved pr. kuvert, og lad retten småsimre indtil servering, og pastaen er færdig.

parmigiano reggiano (Parmesan)basilikum
12 min.
Parmesan, basilikum og tomat

Riv parmesanen fint.

Skyl basilikum og tomater. Hak basilikum groft, og halver tomaterne. 

tomater på stilk, fx cherry, blomme eller cocktail
20 min.
Anretning

Når pastaen er færdig, vendes den over i panden med kød/grønt sammen med 1/2 dl pastakogevand pr. kuvert.

Sluk for varmen, og kom halvdelen af den revne parmesan i. Tilsæt basilikum, og vend rundt.  

Server straks med snacktomater på siden eller vendt op i pastaen. Resten af parmesanen kan serveres til – bon appetit.

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Spaghetti:

Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?