Kom bacon på en stor kold pande, og varm den op til middelhøj varme. Steg baconen under jævnlig omrøring, imens det yderste pilles fra porren, og skylles grundigt. Skær porren i tynde skiver, og tilsæt skiverne til baconen. Lad det simre under omrøring i ca. 5 min.
Skræl kartoflerne, skyl dem, og skær dem i små tern. Kom dem i panden med porre og bacon. Lad retten stege i yderligere ca. 5 min. under låg - rør jævnligt undervejs.
Pisk ægget godt sammen, og krydr med salt og peber. Skru helt ned for blusset, og hæld æggemassen i panden. Lad retten tilberede med låg på i ca. 30-40 min. (alt efter, hvor mange der bliver lavet mad til), indtil ægget har sat sig i midten og kartoflerne er møre. Hvis det ikke helt har sat sig, kan man med fordel komme panden i ovnen det sidste stykke tid, så retten ikke brænder på i bunden.
Sæt en gryde med saltet vand over at koge. Nip bunden af bønnerne, og kog dem i 5-7 min.
Skyl æblet, og skær det i tern.
Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen.
Vend bønnerne og æblet i 1 spsk. olivenolie pr. person, og smag til med revet citronskal, citronsaft, salt og peber. Toppes med ristede nødder lige før servering.
Servér den spanske tortilla med salaten.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Kundekommentarer ()