0
Spansk tortillas med porre og grønne bønner

Spansk tortillas med porre og grønne bønner

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
bacon i ternporreæg2bagekartofler
1 min.
Tortillaen

Kom bacon på en stor kold pande, og varm den op til middelhøj varme. Steg baconen under jævnlig omrøring, imens det yderste pilles fra porren, og skylles grundigt. Skær porren i tynde skiver, og tilsæt skiverne til baconen. Lad det simre under omrøring i ca. 5 min. 

Skræl kartoflerne, skyl dem, og skær dem i små tern. Kom dem i panden med porre og bacon. Lad retten stege i yderligere ca. 5 min. under låg - rør jævnligt undervejs.

Pisk ægget godt sammen, og krydr med salt og peber. Skru helt ned for blusset, og hæld æggemassen i panden. Lad retten tilberede med låg på i ca. 30-40 min. (alt efter, hvor mange der bliver lavet mad til), indtil ægget har sat sig i midten og kartoflerne er møre. Hvis det ikke helt har sat sig, kan man med fordel komme panden i ovnen det sidste stykke tid, så retten ikke brænder på i bunden.

grønne bønnerrødt æblecitroncashewnødder
30 min.
Salaten

Sæt en gryde med saltet vand over at koge. Nip bunden af bønnerne, og kog dem i 5-7 min.

Skyl æblet, og skær det i tern. 

Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen.

Vend bønnerne og æblet i 1 spsk. olivenolie pr. person, og smag til med revet citronskal, citronsaft, salt og peber. Toppes med ristede nødder lige før servering.

50 min.
Anretning

Servér den spanske tortilla med salaten.

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?