0
Spicy okse shawarma
Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

OBS - Gem halvdelen af dit spidskål til dag 4, hvis du er modtager af kassen med 4 måltider.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

hvidløggrøn chililimeShawarma krydderioksekød i strimler
1 min.
Mariner oksekød

Hak hvidløg og chili fint. Rør hvidløg, chili, limesaft og shawarma-krydderi sammen i en skål. Kom oksekødet op i skålen, og lad det trække i mindste 15 min. - gerne længere.   

myntecreme fraiche 18%
5 min.
Dressing

Hak mynten fint, og rør den sammen med creme fraiche. 

spidskåltomatergul peberfrugtrødløg
10 min.
Grøntsager

Snit spidskålen fint (OBS - gem halvdelen af dit spidskål til dag 4, hvis du er modtager af kassen med 4 måltider). Skær tomat, peberfrugt og rødløg i tynde skiver.   

oksekød i strimler
20 min.
Steg oksekød

Varm en pande med olie op, og steg oksekødsstrimler i 5-6 min.

21 min.
Lun tortillas

Lun tortillaerne på en varm pande i 1 minut på hver side, eller læg dem på en tallerken, og giv dem 10 sekunder pr. pandekage i mikroovnen.  

25 min.
Anretning

Spis en halv tortilla pr. person fyldt med kød, grøntsager og dressing. Hvis ikke alt fyldet kan være i tortillaen, kan du lave det overskydende til en lille salat on-the-side. 

Bonusinfo

Shawarma krydderi indeholder:

Paprikaflager, hvidløg, spidskommen, sød paprika, gurkemeje, peber, nelliker, cayenne, kanel

Næringsindhold pr. person:

Energi:
426 kcal
Fedt:
10,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,7 g
Kulhydrat:
40 g
heraf sukkerarter:
5 g
Kostfibre:
8,7 g
Protein:
38,2 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?