0

Spicy pasta pomodoro og fennikelsalat

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter

Fremgangsmåde

First thing's first!
  • Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Fremgangsmåde

Tomatsauce

  • Pil og snit hvidløg
  • Steg hvidløg, oliven, korianderfrø og chipotle chili på lav varme i lidt olie i et par minutter 
  • Tilsæt flået tomat, sukker, salt og peber
  • Lad det simre i 15 minutter på lav varme
  • Kog pasta al dente i letsaltet vand (1 L vand pr. 100 g pasta)
  • Vend pasta, lidt pastavand og tomatsauce sammen og rør rundt til det har en lækker og cremet konsistens

Fennikelsalat

  • Skyl og kog linserne som angivet på pakken - dræn derefter for vand
  • Snit fennikel forsigtigt på mandolinjern og læg i koldt vand i 10 minutter - dræn derefter
  • Vend linser og fennikel med vinaigrette

Honningvinaigrette 

  •  Pisk sennep, honning, eddike, olivenolie, salt og peber sammen. 
Anretning

Servér pastaen på et stort fad og fennikelsalaten i en stor skål. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Spaghetti:

Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Bonusinfo

Chipotle er en jalapeno-chili, der er tørret og røget. Chipotle er en relativt mild chili, der gør den velegnet til mange forskellige retter. Brug den i gryderetter, dressing, mayo eller lav en lækker chilisauce baseret på chipotle. Den røgede smag giver en ekstra dybde, og gør chilien velegnet til gryderetter. Den er også lækker i mayonaise eller marinade, hvis retten lige skal have en pift af chili og røg. Chipotle er især populær i det mexikanske køkken