Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Del broccolien i buketter, og læg dem i en gryde. Hæld vand i, så bunden blot lige er dækket. Bring vandet i kog under låg, og damp broccoli i 2 min.
Lad buketterne dryppe af i en sigte, og lad dem køle godt af i sigten.
Pil skrællen af løg og hvidløg.
Hak løg og hvidløg til farsen, og riv squashen groft.
Snit spidskål, og riv gulerødder fint på et rivejern. Skræl grapefrugten, og skær den i mundrette bidder.
Fjern kernehuset i chilien, og hak den fint.
Bland hakket svinekød, løg, hvidløg og squash godt sammen. Tilsæt pr. person: 1/4 æg, 1 spsk. havregryn, 1/2 spsk. vand, salt og peber efter smag.
Bland farsen godt.
Form ca. 3 stk. frikadeller pr. person, og steg dem i 1 spsk. olie pr. person ved middel varme i 4-5 min. på hver side.
Rør peanutbutter, saft fra appelsinen, hakket chilipeber efter smag (pas på, den er stærk), 1/2 tsk. honning pr. person, 2 spsk. vand pr. person og 1 spsk. balsamico pr. person godt sammen til en dressing.
Der kan tilsættes mere vand, hvis dressingen ønskes mere flydende.
Bland snittet spidskål, broccolibuketter, revet gulerod og grapefrugt sammen til en salat.
Bland dressingen med salaten.
Spis en portion salat med 3 frikadeller pr. person til.
Kundekommentarer ()