Grønne tomater smager FANTASTISK i alt fra tomatsalat til tapas, som salsa eller på smørrebrød. Denne version er lidt spicy, hvilket passer godt til den friske smag af grønne tomater. Husk at du kan bruge lagen som dressing til din salat! Der bliver omkring 3 mellemstore glas ud af denne opskrift.
Husk at vaske hænderne grundigt, inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter.
Vask og skær de grønne tomater i halve eller kvarte. Lav en gryde med kogende vand og blanchér tomaterne i 2 minutter i det kogende vand.
Kom 250 ml eddike, 250 ml vand og 125 g rørsukker i en gryde og lad det koge op sammen med krydderiblandingen. Fordel de blancherede grønne tomater i skoldede, rene sylteglas. Fordel lagen over tomaterne, så det dækker.
Lad glassene køle ned ved stuetemperatur inden du sætter dem på køl. Lad tomaterne trække 1 uge på køl inden brug.
Grøn Tomat Krydderi indeholder:
1 spsk. sennepsfrø
1 spsk. sort peber
1 tsk. tørret chili
Kundekommentarer ()