0
Spicy syltede grønne tomater

Spicy syltede grønne tomater

Rie Schimmel
Opskriften er udviklet af:
FoodMarket
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
10 minutter
Opskriftstype:
Ekstravarer
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Grønne tomater smager FANTASTISK i alt fra tomatsalat til tapas, som salsa eller på smørrebrød. Denne version er lidt spicy, hvilket passer godt til den friske smag af grønne tomater. Husk at du kan bruge lagen som dressing til din salat! Der bliver omkring 3 mellemstore glas ud af denne opskrift.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Husk

Husk at vaske hænderne grundigt, inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter.

grønne tomater
2 min.
Grønne tomater

Vask og skær de grønne tomater i halve eller kvarte. Lav en gryde med kogende vand og blanchér tomaterne i 2 minutter i det kogende vand.

Øko Lagereddike fra SyltetGrøn Tomat KrydderirørsukkervandGryde
5 min.
Syltning

Kom 250 ml eddike, 250 ml vand og 125 g rørsukker i en gryde og lad det koge op sammen med krydderiblandingen. Fordel de blancherede grønne tomater i skoldede, rene sylteglas. Fordel lagen over tomaterne, så det dækker.

10 min.
Afslutning

Lad glassene køle ned ved stuetemperatur inden du sætter dem på køl. Lad tomaterne trække 1 uge på køl inden brug.

Bonusinfo

Grøn Tomat Krydderi indeholder:

1 spsk. sennepsfrø

1 spsk. sort peber

1 tsk. tørret chili

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?