Kom spelten i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til den er mør.
Pil hvidløget, skræl ingefæren, og riv begge dele på den fine side af et rivejern.
Pil det yderste lag af forårsløget, skyl det grundigt, og hak det fint.
Skær tofuen i 2x2 cm stykker.
Bland chilipulveret med 1 spsk. olie pr. person i en skål, og gem det til senere.
Varm en wok eller gryde op ved middel varme. Steg krydderiblandingen i 2 spsk. olie pr. person i 30 sek. under omrøring før ingefæren tilsættes. Steg i 1 min., før hvidløget tilsættes, og steges med i yderligere 30 sek.
Skru op for varmen, kom kødet i gryden, og steg det under grundig omrøring, så det bliver hakket helt småt. Kom tomatpureen i, og rist den i 30 sek.
Hæld vand i gryden, indtil det dækker, og lad retten simre i ca. 5 min.
Lav en blanding af 1/2 spsk. maizena og 1 spsk. vand pr. person i en skål, og rør det rundt til en homogen masse. Hæld det i gryden med sovsen der simrer af flere omgange, imens du rører rundt. Når væden har den rette sovsede konsistens blandes tofuen i sammen med chiliolien (pas på med mængden - den er stærk). Lad retten simre 2 min., tilsæt forårsløget og sesamolien, og smag til med salt, peber og evt. lidt sukker.
Servér spelten med mapo tofuen i dybe skåle.
Four-Joy krydderimix indeholder: 45% urtebouillon, 35% sesamfrø, 10% Stjerneanis, 5% sort peber, 5% sichuan peber
Kundekommentarer ()