0
Spicy szechuan mapo tofu med stegt gris

Spicy szechuan mapo tofu med stegt gris

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
perlespelt
1 min.
Spelten

Kom spelten i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til den er mør.

tofuingefærhvidløgforårsløg
3 min.
Grøntsagerne og chiliolien

Pil hvidløget, skræl ingefæren, og riv begge dele på den fine side af et rivejern. 

Pil det yderste lag af forårsløget, skyl det grundigt, og hak det fint.

Skær tofuen i 2x2 cm stykker. 

Bland chilipulveret med 1 spsk. olie pr. person i en skål, og gem det til senere.

four-joy krydderimixoliehakket grisekødsukker
10 min.
Mapo Tofu

Varm en wok eller gryde op ved middel varme. Steg krydderiblandingen i 2 spsk. olie pr. person i 30 sek. under omrøring før ingefæren tilsættes. Steg i 1 min., før hvidløget tilsættes, og steges med i yderligere 30 sek. 

Skru op for varmen, kom kødet i gryden, og steg det under grundig omrøring, så det bliver hakket helt småt. Kom tomatpureen i, og rist den i 30 sek.

Hæld vand i gryden, indtil det dækker, og lad retten simre i ca. 5 min. 

Lav en blanding af 1/2 spsk. maizena og 1 spsk. vand pr. person i en skål, og rør det rundt til en homogen masse. Hæld det i gryden med sovsen der simrer af flere omgange, imens du rører rundt. Når væden har den rette sovsede konsistens blandes tofuen i sammen med chiliolien (pas på med mængden - den er stærk). Lad retten simre 2 min., tilsæt forårsløget og sesamolien, og smag til med salt, peber og evt. lidt sukker. 

30 min.
Anretning

Servér spelten med mapo tofuen i dybe skåle.

Bonusinfo

Four-Joy krydderimix indeholder: 45% urtebouillon, 35% sesamfrø, 10% Stjerneanis, 5% sort peber, 5% sichuan peber

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?