
Kom 1,25 dl vand og 1/2 spsk. olie pr. person i en skål eller et højt glas sammen med spinat og kikærtemel. Krydr med lidt salt, og blend dejen med en stavblender, indtil spinaten er nogenlunde hakket ud i dejen.
Lad dejen stå og hvile til senere.
Hak løget fint, hak kålen i tynde strimler, og skær æblet i små stykker. Krydr kålen med salt og eddike, og pres det godt ind i kålen. Vend løg og æble i kålen lige før servering.
Varm en pande op ved høj varme. Tag kødet ud af posen, og gem væden. Pil kødet i mindre stykker.
Steg kødet i 1 spsk. olie. pr. person, indtil det får godt med farve på to sider. Hæld væden fra kødet i, så det giver lidt sovs, og krydr med salt og peber.
Varm en teflonpande op ved middelhøj varme, og tilsæt 1 spsk. olie. Hæld ca. 1/2 dl soccadej i panden, imens den tippes rundt, så dejen spredes ud på hele panden. Steg i ca. 1 min. til den får en mørk overflade. Vend dejen over på den anden side, og steg i ca. 30 sek. Overfør soccaen til en kurv med et viskestykke, som foldes rundt om, så soccaen holder sig lun.
Fordel fyldet på pandekagerne, og hæld chilisovs henover.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften