0

Spinattærte med za'atar og kikærtesalat

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter

Fremgangsmåde

Lad os starte med
  • Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Fremgangsmåde

Tærte

  • Tænd ovnen på 200 grader
  • Tryk tærtedejen ud i en/flere forme, prik huller i dejen med en gaffel og forbag i 6-7 minutter
  • Snit løg og hvidløg og steg på en pande i lidt olivenolie et par minutter
  • Tilsæt spinat, za'atar, salt og peber og steg videre 4-5 minutter. Lad det derefter køle lidt af
  • Blend æg, fløde og revet parmesan med en stavblender og blend spinatblandingen i.
  • Hæld fyldet i tærteformen
  • Skru ovnen ned til 180 grader og bag tærten i ca. 35 minutter til den er gylden og fast. Alle ovne varmer forskelligt, så måske den skal have et par minutter mere eller mindre

 

Kikærtesalat 

  • Dræn kikærter for væde
  • Skær agurkerne i chunky stykker
  • Pluk persille og snit stilken fint
  • Vend det hele med masser af god olivenolie, citronsaft- og skal og salt og peber
Anretning

Anret tærten i formen og kikærtesalaten i en skål

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Za'atar indeholder: 40% sesamfrø, 30% timian, 20% sumak og 10% havsalt

Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.

Za'atar er en populær krydderiblanding, der har rødder i Mellemøsten. Blandingen består typisk af tørrede urter som timian, oregano eller merian, sesamfrø, sumak og salt. Den har en karakteristisk og kompleks smag, der kombinerer urtede noter med citrus og nøddeagtige undertoner. Za'atar bruges ofte som drys over brød, grøntsager eller olivenolie-dyppelse og kan også anvendes som krydderi til kød eller fisk. Krydderiblandingen er kendt for at give retter en unik og autentisk smag og er blevet populær i mange køkkener rundt om i verden.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.