0
Sprød fiskeburger med rødbedefyld
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

filet royal af mørksej uden skindkikærtemelhummus krydderiblandingsød paprikaæg
1 min.
Fisk

Forvarm ovnen til 180 grader. Skær fisken i portionsstykker. 

Kom kikærtemel i en skål sammen med hummuskrydderi, paprika, og salt og peber efter smag. Bland det hele sammen. 

Slå æg ud i en skål, og pisk det sammen med en gaffel. Vend fiskestykkerne i æggemassen og derefter i paneringen. Sørg for, at der kommer godt med panering på fiskestykkerne. Læg fisken på en bageplade med bagepapir, og bag dem i 10-15 min. 

rødbederKota-ostbredbladet persille
10 min.
Rødbeder

Skræl og riv rødbederne groft. Hak persillen fint. Tag evt. plastichandsker på, når du gør det, så du ikke får rødbedefingre. Vrid rødbeden for overskydende væske. Skær osten i mindre stykker, og bland dem sammen med rødbede og finthakket persille. 

MK Skyrbolle
15 min.
Boller

Hæv temperaturen på ovnen til 200 grader. Lun skyrbollerne i 3-4 min. i ovnen, eller lun dem på en brødrister.   

hvidløgmayonnaise
16 min.
Aioli

Pil skrællen af hvidløg, og pres det ned i mayonnaisen. Rør det sammen til en aioli.

gulerødderrød peberfrugt
20 min.
Gnavegrønt

Skær peberfrugt og gulerødder ud i stave.

25 min.
Anretning

Skær de lune skyrboller over, og smør aioli på underbollerne. Fordel rødbedeblandingen over aiolen, og slut af med paneret fisk og så overbollen. Spis burgeren sammen med gnavegrønt. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Hummuskrydderi indeholder: 75% spidskommen, 10% sort peber, 10% sød paprika, 5% chili.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
589 kcal
Fedt:
29,2 g
heraf mættede fedtsyrer:
5 g
Kulhydrat:
34 g
heraf sukkerarter:
15,4 g
Kostfibre:
6,3 g
Protein:
42,4 g