0

Sprød salat a la Greque

Opskriften er udviklet af:
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Halver tomaterne og fordel dem i en ikke for høj skål. Halver agurkerne, skrab kernerne ud og skær kødet i halvmåner på tværs. Læg dem ovenpå tomaterne. Halver avocadoen, fjern sten og skal og skær kødet i tynde skiver, der lægges på salaten. Rens peberfrugt, rød- og skalotteløg, skær alle tre i tynde skiver og fordel dem på salaten. Drys oliven og feta henover og krydr med salt og peber. Dryp olivenolie og eddike på efter smag og drys med oregano. Server salaten som forret med godt brød til eller som tilbehør til grillede/ovnstegte kødretter, til frikadeller mv.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.