Skyl risene i rigeligt vand for at fjerne stivelsen, så risene ikke bliver grødet. Bring risene op at koge i ca. 1 dl letsaltet vand pr. person med låg på. Når vandet koger, røres der én enkelt gang i risene, og der skrues helt ned for blusset. Når vandet er fordampet efter ca. 5-10 min., slukkes blusset. Lad risene hvile med låg på i 5 min. før brug.
Forvarm ovnen til 220 °C. Skræl sellerien, skær den i 2x2 cm tern, og krydr med salt og 1 spsk. olie pr. person. Læg ternene på en bageplade dækket med bagepapir, og bag dem i ca. 15 min, til de har fået en gylden overflade og er bløde hele vejen igennem.
Solsikkekernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen og gem til senere.
Pil hvidløget, skyl druerne, korianderen og chilien og afdryp for vand. Kom det hele op i en skål (vær varsom med mængden af chili, hvis du ikke ønsker retten for stærk. Dosér løbende). Vend det hele grundigt med 1 spsk. olivenolie pr. person, lidt eddike, salt og sukker, og blend det hele i en foodprocessor eller med en stavblender. Smages evt. til med ekstra eddike, salt eller sukker.
Skyl kålen grundigt, afdryp for vand, og skær den i så tynde strimler som muligt med et mandolinjern eller en skarp kniv. Krydr kålen godt med citronsaft, salt og peber.
Fordel risene i dybe skåle og anret sellerien, sovsen, kålen og kernerne henover.
Kundekommentarer ()