0
Sprødstegt selleri med grøn chilisovs og ris

Sprødstegt selleri med grøn chilisovs og ris

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
rissalt
1 min.
Risene

Skyl risene i rigeligt vand for at fjerne stivelsen, så risene ikke bliver grødet. Bring risene op at koge i ca. 1 dl letsaltet vand pr. person med låg på. Når vandet koger, røres der én enkelt gang i risene, og der skrues helt ned for blusset. Når vandet er fordampet efter ca. 5-10 min., slukkes blusset. Lad risene hvile med låg på i 5 min. før brug.

knoldselleri testolivenolie, ekstra jomfru
3 min.
Sellerien

Forvarm ovnen til 220 °C. Skræl sellerien, skær den i 2x2 cm tern, og krydr med salt og 1 spsk. olie pr. person. Læg ternene på en bageplade dækket med bagepapir, og bag dem i ca. 15 min, til de har fået en gylden overflade og er bløde hele vejen igennem.

solsikkekerner
10 min.
Kernerne

Solsikkekernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen og gem til senere.

hvidløgblå vindruer, stenfriekorianderrød chiliolivenolie, ekstra jomfruLys eddikesukker
15 min.
Chilisovsen

Pil hvidløget, skyl druerne, korianderen og chilien og afdryp for vand. Kom det hele op i en skål (vær varsom med mængden af chili, hvis du ikke ønsker retten for stærk. Dosér løbende). Vend det hele grundigt med 1 spsk. olivenolie pr. person, lidt eddike, salt og sukker, og blend det hele i en foodprocessor eller med en stavblender. Smages evt. til med ekstra eddike, salt eller sukker.

rødkålcitronsort peber
25 min.
Kålen

Skyl kålen grundigt, afdryp for vand, og skær den i så tynde strimler som muligt med et mandolinjern eller en skarp kniv. Krydr kålen godt med citronsaft, salt og peber.

30 min.
Anretning

Fordel risene i dybe skåle og anret sellerien, sovsen, kålen og kernerne henover.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?