Sæt risen over at koge efter anvisning på pakken.
Bælg ærterne.
Skyl grønkålen, fjern de groveste stilke, og snit kålen groft med en kniv.
Pluk persillen ud i blade, og snit stilkene fint med en kniv.
Skyl forårsløg, og snit dem tyndt - gerne lidt på skrå.
Sæt en stor pande over ved høj varme, og tilsæt lidt olie.
Smuldr kødet ud i små bidder, og kom dem på panden. Pas på med at røre for meget. Lad kødet ligge og tage godt med farve og blive sprødt, inden du rører. Steg i 4-5 min., til kødet er gennemstegt.
Tilsæt krydderblandingen, og smag til med salt. Tag kødet af panden, og tilsæt lidt ny olie.
Steg grønkålen ved mellem varme i 2-3 min., til den er faldet en smule sammen. Tilsæt så ærter, persille og forårsløg, og lad dem blot tage lidt varme, inden du vender kødet i panden igen til grøntsagerne. Smag til, og krydr med godt med fintrevet citronskræl.
Anret risene i bunden af en dyb tallerken med stegt kød og grønt ovenpå.
Velbekomme!
Biryani krydderimix: 50% Madras karry, 15% grønne kardemommefrø, 15% gurkemeje, 10% kanel, 5% laurbærblade.
Kundekommentarer ()