0
Mør svinenakke med broccoli, cremet polenta og abrikoser

Mør svinenakke med broccoli, cremet polenta og abrikoser

Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Husk

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang og find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

broccoliovn
1 min.
Bag broccoli

Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft. 

Pluk og skær broccoli ud i store buketter. Vend dem med lidt olivenolie, salt og groftkværnet peber. Bred dem ud på en bageplade og bag til de har taget godt med farve i kanterne men stadig har lidt bid - ca. 15-20 min.

polentamelGrydepecorino romano
5 min.
Lav polentaen

Kom 180 ml vand pr. person i en gryde, og kog det op. Når vandet koger, tilsætter du  ca. 35 g polentamel pr. person, imens du pisker. Skru ned for gryden, og lad polentaen småboble under låg i ca. 5 min. Rør gerne jævnligt. Lad derefter grøden hvile under låg indtil servering.

Lige inden servering, varmer du forsigtig polentaen op igen, og rører en god sjat olivenolie og et par klatter smør i samt masser af fintrevet ost. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Sous vide, mør grisenakkepandefriske abrikoser
15 min.
Steg kødet

Tag kødet ud af posen, og pluk det ud i mundrette stykker.

Varm en pande op ved høj varme, tilsæt en smule olie, og steg kødet 3-4 min., til det er blevet sprødt på den ene side.

Skær abrikoser i både mens kødet steger.

dukkahfriske abrikoser
30 min.
Anretning

Anret den bløde polenta i bunden af en dyb tallerken med kød og broccoli ovenpå. Slut af med at drysse krydderblanding og abrikoser over retten.

Velbekomme!

Bonusinfo

Dukkah krydderiblanding indeholder: 20% HASSELNØDDER, 20% SESAMFRØ, 10% KORIANDERFRØ, 10% SPIDSKOMMEN, 10% SORT PEBER, 10% CAYENNE, 10%KANEL, 10%SALT 

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?