Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skær fisken i store stykker, krydr dem med salt på alle sider, og læg dem til side.
Skær løget i tynde skiver, og kom det i en kasserolle ved middel varme med 1/2 spsk. olie pr. person.
Kom låg på kasserollen, og lad løget dampe under jævnlig omrøring, indtil det er blevet gyldent og mørt - det tager ca. 10 min.
Kom spinaten ned til løget undervejs, og lad den dampe med i ca. 5 min.
Snit bønnerne i stykker på 1-2 cm. Kassér enderne. Kog bønnerne i 5-7 min., og krydr dem efterfølgende med salt og revet citronskal.
Dræn kikærterne for vand (gem lidt af vandet), og kom dem op i gryden til spinat og løg. Blend det hele med kota osten med en stavblender, indtil du har en homogen creme. Hæld evt. lidt kikærtevand i, hvis blenderen ikke kan få fat.
Smag cremen til med salt, peber og citronsaft.
Varm en pande op ved høj varme.
Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1/2 spsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i ca. 3 min. ved middelvarme.
Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider.
Tag fisken af panden, og servér straks.
Servér fisken med spinatcreme og bønner.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.
Kundekommentarer ()