Skær squashen i grove tern, snit forårsløgene og hak hvidløgsfeddet. Skræl kartoflerne og del dem i mindre stykker. Del broccolien i buketter og stok og skær sidstnævnte i tern. Sauter forårsløg og hvidløg i olie uden at det tager farve og kom squash, kartofler og broccolistok ved. Sauter yderligere et par min., hæld fond på og krydr med salt og peber. Læg låg på og lad suppen simre ca. 20 min. til grøntsagerne er meget møre. Rist imens mandelflagerne gyldne på en tør pande og damp broccolibuketterne netop møre i letsaltet vand. Blend suppen helt glat, rør fløde i og smag til – varm evt. suppen igennem, men den må ikke koge. Fordel suppen i 4 dybe tallerkner, læg et par broccolibuketter i midten og drys mandelflager udover. Server rygende varm med godt brød til.
Kommentarer og forslag til opskriften