0
Stegt kulmule med grønkålsalat, kota, bløde løg og solsikkekerner

Stegt kulmule med grønkålsalat, kota, bløde løg og solsikkekerner

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bagekartofler
1 min.
Bag kartoflerne

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær kartoflerne i mundrette stykker, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr dem med salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.

løg
5 min.
Steg løget

Skær løget i tynde skiver, og læg det på en kold pande eller kasserolle. Sæt panden/kasserollen over ved middelhøj varme, og steg løget i 1/2 tsk. olie pr. person. Løget skal steges i ca. 10 min. under omrøring, til det er karamelliseret og blødt. Krydr med salt.

solsikkekerner
10 min.
Rist kernerne

Kom kernerne i et ildfast fad, og rist dem i ovnen i ca. 5 min. under omrøring, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem ud af ovnen, og gem dem til senere.

æbleKota-ost
15 min.
Forbered topping

Skær æble og kota i små firkanter, og overfør begge dele til en stor skål.

grønkål
20 min.
Steg kålen

Riv kålen fra stilken i mundrette stykker.

Sæt en pande over høj varme. Når den er rygende varm, steges kålen i 1/2 tsk. olie pr. person i ca. 3 min., indtil den har fået godt med farve og er blevet mør. Overfør kålen til skålen med æble og feta.

kulmulefilet med skind
25 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1/2 tsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i ca. 3 min. ved middelvarme. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, og servér straks. 

30 min.
Anretning

Kom stegt løg og solsikkekerner i den store skål, og smag det godt til med citronsaft, salt og peber.

Serveres sammen med fisk og kartofler.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
595 kcal
Fedt:
23,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,9 g
Kulhydrat:
54,4 g
heraf sukkerarter:
12,8 g
Kostfibre:
12 g
Protein:
35,3 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?