Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
Skrub kartoflerne under vand, og skær dem ud i stave. Spred dem ud på en bageplade dækket med bagepapir, vend dem i 1 spsk. olie pr. person, og krydr med salt. Bages i ca. 20 min., indtil kartoflerne har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.
Skyl svampene, og skær dem i grove stykker.
Varm en kasserolle op ved middelhøj varme. Kom svampene i gryden med 1 spsk. olie pr. person, og lad dem stege/dampe i 10 min. under låg. Kom creme fraichen i efter ca. 5 min.
Svampene blendes med en stavblender, og smages til med salt, peber og lidt eddike. Tilsæt evt. lidt vand, hvis pureen er for tyk. Den skal have en konsistens som en tynd kartoffelmos.
Bland 1 spsk. olivenolie, 1 spsk. balsamico, 1/2 tsk. sennep og lidt salt i en stor skål. Skyl dilden, afdryp den for vand, og hak den ned i dressingen.
Skyl bladbederne grundigt, afdryp dem for vand, kassér stilken, og riv bladene i mundrette stykker. Varm en pande op ved høj varme. Når den er rygende varm, steges bederne i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 30 sek. indtil de får lidt farve og falder lidt sammen.
Skyl æblet, og skær det i tynde skiver.
Vend alle elementerne sammen i skålen lige før servering.
Varm en pande op ved høj varme, og skær kødet ud i mindre stykker.
Når panden er rygende varm, steges kødet i et par dråber olie, så det får godt med farve på to sider.
Servér kødet med svampepureen, kartoflerne og salaten.
Bladbeder kaldes også mangold eller sølvbeder og de er i familie med spinat, rødbeder, mælder og sukkerroer. De er rige på blandt andet fibre, jern og betacaroten og indeholder ligesom spinat og rabarber oxalsyre.
Kundekommentarer ()