Krydr kødet godt med salt og peber, og lad det stå ude, så det kan temperere før stegning.
Forvarm ovnen til 200 grader.
Skyl kartoflerne grundigt, og tør dem efterfølgende godt af for vand, så skrællen kan blive sprød under bagning.
Skær et kryds i kartoflerne, smør dem med 1 spsk. olie pr. person, og drys dem med lidt salt. Læg dem i et fad, der ligeledes er drysset med salt. Bag kartoflerne i ca. 50 min., indtil de har en mørk sprød overflade og er bløde ind til midten.
Skyl broccolien grundigt, og skær den i mundrette stykker. Stokken kan også bruges ved at rive den grove skal af med en kniv. Spred broccolistykkerne ud på en bageplade dækket med bagepapir, og vend dem i 1 spsk. olie pr. person og lidt salt. Bages i ca. 15 min, indtil broccolien har fået godt med farve og er mør. Smages til med citronsaft, når den er bagt færdig.
Skyl purløget grundigt, afdryp for vand, og hak så fint som muligt. Krydr creme fraichen med salt, og vend purløg i.
Skyl salaten og tomaterne grundigt, og afdryp for vand. Pil bladene fra stokken på salaten, og riv dem i mundrette stykker. Skær tomaterne i halve.
Bland 1 spsk. olivenolie, 1/2 spsk. eddike, ½ tsk. sennep og lidt salt og peber pr. person i en skål.
Varm en pande op ved høj varme. Steg kødet i 1 spsk. olie pr. person i ca. 2 min. på hver side. Skær kødet i tykke skiver, og vend det rundt med broccolien, salaten og dressingen.
Servér krondyrssalaten med de bagte kartofler, som toppes med creme fraiche og purløg.
Kundekommentarer ()