Sæt en gryde med vand over at koge.
Pil løget, skræl kartoflerne og jordskokkerne, og skær det hele i grove stykker. Lad dem koge i ca. 15 min., indtil grøntsagerne er helt møre. Sigt vandet fra (gem lidt til at justere konsistensen på mosen), tilsæt 1 spsk. olie pr. person, og mos grøntsagerne med et piskeris til en grov mos. Tilsæt evt. lidt kogevand for at gøre mosen mere lind. Smages til med salt og peber.
Pil hvidløget, skræl ingefæren, og riv begge dele ned i en skål. Tilsæt misoen, 1 spsk. vand, 1 tsk. honning og 1 spsk. lys eddike pr. person. Rør godt rundt, og smag til med salt og peber.
Sæt en gryde med vand over at koge til bønnerne.
Nip toppene fra bønnerne, skyl dem grundigt, og kog dem i ca. 5 min.
Pil bladene fra stokken på kålen, og skyl dem grundigt. Riv bladene i mindre stykker, og varm en pande op ved høj varme. Når panden er rygende varm, steges kålen i 1 spsk. olie pr. person i ca. 3 min. under omrøring, indtil den har fået godt med farve, og er nogenlunde mør. Kom bønnerne og miso-honningsaucen i panden, og smag det hele til med salt og peber.
Kernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem til senere.
Læg urtemosen i bunden af en tallerken, anret bønner og kål henover, og top med pinjekerner.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Miso
- umamibomben der kan peppe enhver ret op!
Miso stammer fra Japan og er en fermenteret paste lavet på brune ris eller sojabønner.
Miso er karakteriseret med en enestående evne til at bidrage med unik dybde og umami til smagsprofilen i mange retter.
Kundekommentarer ()