0
Stegt grønkål og grønne bønner i honning-miso dressing i urtemos

Stegt grønkål og grønne bønner i honning-miso dressing i urtemos

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
løgbagekartoflerjordskokkerolivenolie, ekstra jomfrusaltsort peber
1 min.
Urtemosen

Sæt en gryde med vand over at koge.

Pil løget, skræl kartoflerne og jordskokkerne, og skær det hele i grove stykker. Lad dem koge i ca. 15 min., indtil grøntsagerne er helt møre. Sigt vandet fra (gem lidt til at justere konsistensen på mosen), tilsæt 1 spsk. olie pr. person, og mos grøntsagerne med et piskeris til en grov mos. Tilsæt evt. lidt kogevand for at gøre mosen mere lind.  Smages til med salt og peber.

hvidløgingefærbrun misohonningLys eddikesaltsort peber
10 min.
Miso-honning sauce

Pil hvidløget, skræl ingefæren, og riv begge dele ned i en skål. Tilsæt misoen, 1 spsk. vand, 1 tsk. honning og 1 spsk. lys eddike pr. person. Rør godt rundt, og smag til med salt og peber.

grønne bønnergrønkål
15 min.
Grønkål og bønner

Sæt en gryde med vand over at koge til bønnerne.

Nip toppene fra bønnerne, skyl dem grundigt, og kog dem i ca. 5 min.

Pil bladene fra stokken på kålen, og skyl dem grundigt. Riv bladene i mindre stykker, og varm en pande op ved høj varme. Når panden er rygende varm, steges kålen i 1 spsk. olie pr. person i ca. 3 min. under omrøring, indtil den har fået godt med farve, og er nogenlunde mør. Kom bønnerne og miso-honningsaucen i panden, og smag det hele til med salt og peber.

pinjekerner
25 min.
Kernerne

Kernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem til senere.

30 min.
Anretning

Læg urtemosen i bunden af en tallerken, anret bønner og kål henover, og top med pinjekerner.

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Bonusinfo

Miso

- umamibomben der kan peppe enhver ret op!

Miso stammer fra Japan og er en fermenteret paste lavet på brune ris eller sojabønner.

Miso er karakteriseret med en enestående evne til at bidrage med unik dybde og umami til smagsprofilen i mange retter.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?