Sæt perlebyggen over at koge i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Bring gryden i kog, og kog i ca. 10 min.
I en anden lille gryde sættes vand over med vand og et godt skud salt.
Knæk imens bunden af de grønne asparges, og skyl dem.
Skær aspargesene i stykker på ca. 2 cm.
Skyl og rens dilden, og hak den groft.
Gør en dressing klar i en salatskål med lige dele citronsaft og god olivenolie. Smag til, og rør dressingen sammen med lidt salt, peber og den hakkede dild. Gem citronskrællen og lidt af saften til peberrodscremen.
Blancher aspargesene i kogevandet i 30-60 sek, til de skifter farve. Tag så gryden af varmen, hæld vandet fra, og kom aspargesene i skålen med dressing.
Kom creme fraiche i en skål. Skræl peberroden og riv, hvad der svarer til ca. 1/2 spsk. fintrevet peberrod i. Men start hellere med for lidt, og smag til bagefter.
Riv også citronskræl i, og vend med lidt salt, peber og sukker. Smag til med mere peberrod, citronsaft, salt, peber eller sukker efter behag.
Tag isingfileterne ud, og krydr dem med salt og peber. Vend dem i mel.
Varm en stor pande op ved middehøj varme. Tilsæt en sjat olie og en klat smør, og lad det bruse op. Steg fiskefileterne i 1-2 min. på hver side, til de er gyldne på overfladen.
Tjek at perlebyggen er kogt mør. Hæld vandet fra, og kom byggen op til aspargesene. Vend spinaten i, og rør godt rundt i det hele.
Server straks den lune salat med fisk og peberrodscreme til.
Kundekommentarer ()