Krydr fisken med salt på alle sider, og læg til side.
Pil løget, skræl guleroden og riv begge dele på den fine side af et rivejern.
Varm en gryde op ved middelhøj varme. Steg chilipulveret (pas på, det er hot!) i en spsk. olie i 20 sek., kom de revne grøntsager i, og steg under omrøring i ca. 4 min. Tilsæt linserne, bouillonen og tomatpureen, og lad retten stege i 30 sekunder, før der tilsættes vand, til det dækker linserne. Lad retten simre i ca. 20 min. under låg, til linserne er bløde. Retten skal have så meget væske, så den lige netop vil flyde ud på en tallerken. Smages til med salt, lidt sukker og citronsaft.
Varm en pande op ved høj varme.
Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i 3 min ved middelvarme.
Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 1 minut. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min på begge sider.
Tag fisken af panden, og lad den hvile.
Fordel linserne i dybe tallerkener, og anret fisken henover.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Kundekommentarer ()