0
Stegt kuller i chililinser med tomat
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kullerfilet uden skindsalt
1 min.
Fisken

Krydr fisken med salt på alle sider, og læg til side.

løggulerodchilipulverolivenolie, ekstra jomfrurøde linserbouillontomatpurésukkercitron
3 min.
Linserne

Pil løget, skræl guleroden og riv begge dele på den fine side af et rivejern.

Varm en gryde op ved middelhøj varme. Steg chilipulveret (pas på, det er hot!) i en spsk. olie i 20 sek., kom de revne grøntsager i, og steg under omrøring i ca. 4 min.  Tilsæt linserne, bouillonen og tomatpureen, og lad retten stege i 30 sekunder, før der tilsættes vand, til det dækker linserne. Lad retten simre i ca. 20 min. under låg, til linserne er bløde. Retten skal have så meget væske, så den lige netop vil flyde ud på en tallerken. Smages til med salt, lidt sukker og citronsaft.

25 min.
Fisken

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i 3 min ved middelvarme. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 1 minut. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min på begge sider. 

Tag fisken af panden, og lad den hvile. 

35 min.
Anretning

Fordel linserne i dybe tallerkener, og anret fisken henover. 

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?