0
Stegt kulmule i pasta med tomatsovs, squash og røget cheddar

Stegt kulmule i pasta med tomatsovs, squash og røget cheddar

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kulmulefilet med skind
1 min.
Krydr fisken

Skær fisken i store stykker, krydr den med salt på alle sider, og læg den til side. 

gulerodløgsquash
3 min.
Hak grøntsagerne

Hak grøntsagerne groft.

tomatpuréherbes de Provence
10 min.
Steg grøntsagerne

Varm en gryde op ved middel varme.

Steg grøntsagerne i 1 spsk. olie pr. person under omrøring i ca. 5 min., indtil de er blevet gyldne.

Tilsæt tomatpureen, og lad retten stege yderligere 1 min. under omrøring.

Hæld krydderiblandingen i, og hæld vand i, indtil det dækker grøntsagerne.

Lad det hele simre i ca. 10 min. og blend det med en stavblender.

Smag til med salt, peber og lidt sukker.

penne pasta
20 min.
Kog pastaen

Kog pastaen som angivet på pakken.

25 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 spsk. olie pr. person. Læg fisken på panden, og lad den stege i ca. 3 min. ved middelvarme.

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider.

Hæld tomatsovsen ved fisken, og servér straks.

røget farmhouse cheddar
30 min.
Anretning

Fordel pastaen i dybe tallerkener, og anret fisk og sovs henover. Top med revet ost.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Røget Farmhouse cheddar er fremstillet af komælk i regionen Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård som kørene malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Denne ost modner i 12 måneder

Røget cheddar er en gammel engelsk tradition, som man har brugt i blandt andet burgere og sandwich. Det Engelske mejeri som fremstiller og sælger det i Danmark hedder ” Appel Wood”, hvorfor der er mange danskere der tror at engelsk cheddar er røget med æbletræ. Det er imidlertid røget med bøgetræ. Denne disciplin at ryge farmhouse cheddar med bøgetræ har Grand fromage nu tilegnet sig. Ostestykkerne er røget i begge ender, hvorfor det må anbefales at rive osten og blande den så røgsmagen fordeles.

Ostesmagen sammen med røgsmagen giver en utrolig fin afstemt Umami, i næsten alle former for varme retter og sauce. Såvel i fin vegetar retter. Er et godt supplement til parmesan) hvis man ønsker et tvist af røg.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?