0
Stegt mørksej i pasta med tomatsovs, squash og røget cheddar

Stegt mørksej i pasta med tomatsovs, squash og røget cheddar

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

mørksejfilet uden skind
1 min.
Krydr fisken

Skær fisken i store stykker, krydr den med salt på alle sider, og læg den til side. 

gulerodløgsquash
3 min.
Hak grøntsagerne

Hak grøntsagerne groft.

tomatpuréherbes de Provence
10 min.
Steg grøntsagerne

Varm en gryde op ved middel varme.

Steg grøntsagerne i 1/2 spsk. olie pr. person under omrøring i ca. 5 min., indtil de er blevet gyldne.

Tilsæt tomatpureen, og lad retten stege yderligere 1 min. under omrøring.

Hæld krydderiblandingen i, og hæld vand i, indtil det dækker grøntsagerne.

Lad det hele simre i ca. 10 min. og blend det med en stavblender.

Smag til med salt, peber og lidt sukker.

penne pasta
20 min.
Kog pastaen

Kog pastaen som angivet på pakken.

25 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1/2 spsk. olie pr. person. Læg fisken på panden, og lad den stege i ca. 3 min. ved middelvarme. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Hæld tomatsovsen ved fisken, og servér straks. 

røget farmhouse cheddar
30 min.
Anretning

Fordel pastaen i dybe tallerkener, og anret fisk og sovs henover. Top med revet ost.

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Røget Farmhouse cheddar er fremstillet af komælk i regionen Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård som kørene malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Denne ost modner i 12 måneder

Røget cheddar er en gammel engelsk tradition, som man har brugt i blandt andet burgere og sandwich. Det Engelske mejeri som fremstiller og sælger det i Danmark hedder ” Appel Wood”, hvorfor der er mange danskere der tror at engelsk cheddar er røget med æbletræ. Det er imidlertid røget med bøgetræ. Denne disciplin at ryge farmhouse cheddar med bøgetræ har Grand fromage nu tilegnet sig. Ostestykkerne er røget i begge ender, hvorfor det må anbefales at rive osten og blande den så røgsmagen fordeles.

Ostesmagen sammen med røgsmagen giver en utrolig fin afstemt Umami, i næsten alle former for varme retter og sauce. Såvel i fin vegetar retter. Er et godt supplement til parmesan) hvis man ønsker et tvist af røg.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
534 kcal
Fedt:
22,8 g
heraf mættede fedtsyrer:
6,6 g
Kulhydrat:
43,5 g
heraf sukkerarter:
9,7 g
Kostfibre:
4,5 g
Protein:
35,9 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?