0
Stegt kulmule i selleripure med grønne linser i grøn peber og basilikum

Stegt kulmule i selleripure med grønne linser i grøn peber og basilikum

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kulmulefilet med skind
1 min.
Fisken

Skær fisken i store stykker og krydr den med salt på alle sider og læg til side.

grønne linser
3 min.
Linserne

Kom linserne i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad linserne koge stille og roligt under låg, til de er møre - ca. 15 min.

knoldsellerismør
3 min.
Pureen

Sæt en gryde med vand over at koge.

Skræl sellerien, skyl den grundigt, og skær den i tern.

Kog selleristykkerne i ca. 10 min., til de er helt bløde, og næsten falder fra hinanden. Dræn sellerien i en sigte, men gem kogevandet. Kom sellerien tilbage i gryden sammen med smørret, og pisk med et piskeris. Pisk, indtil du har en grov puré (brug også kogevandet, hvis pureen mangler væde). Konsistensen skal være lidt tykkere end en suppe. Smag puréen til med salt og peber.

grøn peberfrugtbasilikumhvidløgforårsløg
15 min.
Grøntsagerne

Pil det yderste lag af forårsløget og skyl det grundigt sammen med basilikum.

Hak forårsløget fint og skær peberfrugten i mundrette stykker. 

Pil bladene fra stilken på basilikummen.

Pil og hak hvidløget i tynde skiver.

pinjekerner
25 min.
Fisken og grøntsagerne

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 spsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden og lad det stege i 3 min. ved middelvarme. 

Vend fisken om på den modsatte side og steg videre i 1 minut. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden og kom peberfrugten, forårsløget og hvidløget i. Lad det simre, indtil peberfrugten bliver mør. Kom linserne, pinjekernerne og basilikummen i, og smag til med salt og peber.

40 min.
Anretning

Servér fisken med pureen og linserne.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?