Skær fisken i store stykker og krydr den med salt på alle sider og læg til side.
Kom linserne i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad linserne koge stille og roligt under låg, til de er møre - ca. 15 min.
Sæt en gryde med vand over at koge.
Skræl sellerien, skyl den grundigt, og skær den i tern.
Kog selleristykkerne i ca. 10 min., til de er helt bløde, og næsten falder fra hinanden. Dræn sellerien i en sigte, men gem kogevandet. Kom sellerien tilbage i gryden sammen med smørret, og pisk med et piskeris. Pisk, indtil du har en grov puré (brug også kogevandet, hvis pureen mangler væde). Konsistensen skal være lidt tykkere end en suppe. Smag puréen til med salt og peber.
Pil det yderste lag af forårsløget og skyl det grundigt sammen med basilikum.
Hak forårsløget fint og skær peberfrugten i mundrette stykker.
Pil bladene fra stilken på basilikummen.
Pil og hak hvidløget i tynde skiver.
Varm en pande op ved høj varme.
Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 spsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden og lad det stege i 3 min. ved middelvarme.
Vend fisken om på den modsatte side og steg videre i 1 minut. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider.
Tag fisken af panden og kom peberfrugten, forårsløget og hvidløget i. Lad det simre, indtil peberfrugten bliver mør. Kom linserne, pinjekernerne og basilikummen i, og smag til med salt og peber.
Servér fisken med pureen og linserne.
Kundekommentarer ()