0
Stegt kuller med spidskål, tomat og avokado

Stegt kuller med spidskål, tomat og avokado

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Grønne fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

kullerfilet uden skind
1 min.
Fisk

Skær fisken i portionsstykker, krydr den med salt på alle sider, og læg den til side.

fuldkornsbulgur
3 min.
Bulgur

Skyl bulguren under koldt vand i en sigte. Kom den skyllede bulgur i en gryde, og tilsæt vand, så det godt og vel dækker. Kog bulguren i 8-10 min. under låg ved svag varme. Lad den kogte bulgur afdryppe og køle lidt af i en sigte.

tomater på stilk, fx cherry, blomme eller cocktailpurløgcitron
5 min.
Salaten

Skær tomaterne i mindre stykker, og hak purløget så fint som muligt.

Bland 1/2 spsk. olivenolie, 1/2 spsk. eddike, og lidt salt pr. person i en skål. Tilsæt revet citronskal, purløg og tomater, og lad det trække lidt.

spidskål
10 min.
Kål

Skyl kålen grundigt, og flæk den i 8 dele. Varm en pande op ved middelhøj varme, og steg kålen i ca. 3 min. på begge flade sider i 1/2 spsk. olie pr. person. Den må gerne få godt med farve. Krydres med salt og citronsaft.

20 min.
Fisk

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie pr. person. Læg fisken på panden, og lad den stege i 3 min. ved middelvarme. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 1 min. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

avokado
25 min.
Salat

Fjern skallen fra avokadoen, og skær kødet i mundrette stykker.

Vend bulgur og avokadostykker ned i salaten, og smag til med salt, peber og eddike eller citronsaft. Vend til sidst fisken i salaten stille og roligt, så fiskestykkerne ikke ødelægges for meget.

30 min.
Anretning

Servér salaten sammen med de stegte spidskål.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Næringsindhold pr. person:

Energi:
2645 kjl/632 kcal
Fedt:
28 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,6 g
Kulhydrat:
48 g
heraf sukkerarter:
5,1 g
Kostfibre:
14 g
Protein:
40 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?