0
Stegt hvilling og rødbede med kota og hasselnødder

Stegt hvilling og rødbede med kota og hasselnødder

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bagekartofler
1 min.
Bag kartoflerne

Sæt ovnen på 200 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær kartoflerne i stave, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1 tsk. olie pr. person, og krydr dem med salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.

rødbeder
10 min.
Kog bederne

Sæt en kasserolle med saltet vand over at koge.

Skræl rødbederne, skær dem i mundrette stykker, og kog dem i ca. 10 min., indtil de er møre, men stadig har lidt bid.

hasselnødderpersille
15 min.
Rist nødderne og hak persillen

Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.

Hak persillen groft.

hvillingfilet med skind
20 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i ca. 3 min. ved middelvarme. 

Vend fisken om på den modsatte side og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, og krydr godt med salt.

citronKota-ost
25 min.
Færdiggør salaten

Kom rødbederne i en skål, og vend rundt med revet citronskal, citronsaft, salt og peber.

Toppes med brud af kotaost, persillen og de ristede hasselnødder.

30 min.
Anretning

Servér fisken med kartofler og salat.

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
568 kcal
Fedt:
20,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,4 g
Kulhydrat:
55,7 g
heraf sukkerarter:
20,3 g
Kostfibre:
8,3 g
Protein:
36,3 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?