0
Stegt kuller med bagt kartoffel og rygeostcreme
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kartofler
1 min.
Bag kartoflerne

Forvarm ovnen ved 200 grader varmluft.

Skær et kryds dybt ned i kartoflerne, vend dem i salt og olie, og læg dem i spænd i et ildfast fad. 

Bag kartoflerne i ca. 35 min., indtil de er helt møre, og begynder at rynke i overfladen.

mayonnaiseFynsk Rygeost  - fra Gundestrup Mejericitron
10 min.
Rør rygeostcremen

Rør rygeost og mayonnaise godt sammen i en skål med et piskeris, og smag til med salt og citronsaft.

solsikkekerner
15 min.
Rist kernerne

Rist kernerne på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem til senere.

spidskål
20 min.
Steg kålen

Varm en pande op ved høj varme.

Skær kålen i mundrette stykker.

Når panden er rygende varm, steges kålen i et skvæt olie i 1-2 min., indtil det får godt med farve.

Overfør den til et fad, smag til med salt og citronsaft, og anret kernerne henover lige før servering.

kullerfilet med skind
30 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme, og skær fisken i portionsstørrelser.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1/2 spsk. olie pr. pers.

Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i ca. 2-3 min. ved middelhøj varme. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, krydr godt med salt, og servér straks. 

40 min.
Anretning

Servér stegt fisk med kål,  bagt kartoffel og rygeostcreme.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Rygeosten er den eneste ægte danske ost, der ikke er inspireret fra udlandet. Ostetypen har sin start på Fyn i 1800-tallet, hvor den blev lavet ude på mange gårde. Dette er også årsagen til at det ofte kaldes “Fynsk Rygeost”. Nogle mener, at rygeosten dog kan spores helt tilbage til vikingetiden. Denne gamle danske specialitet har Gundestrup Mejeri specialiseret sig i at producere.

Striberne på osten stammer fra den rist, som osten ligger på mens den ryges.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
614 kcal
Fedt:
33,2 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,9 g
Kulhydrat:
40,9 g
heraf sukkerarter:
2,5 g
Kostfibre:
5,8 g
Protein:
35,8 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?