0
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kartofler
1 min.
Kog kartoflerne

Forvarm ovnen ved 200 grader varmluft.

Sæt en kasserolle med saltet vand over at koge.

Skræl eller skrub kartoflerne, kom dem i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre.

Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

champignons
5 min.
Bag svampene

Dæk en bradepande med bagepapir.

Spred svampene ud på bagepladen, vend med lidt olie, salt og peber, og bag i ca. 15 min., indtil de har fået godt med farve.

skalotteløgkaperscreme frisk 9%mayonnaise
10 min.
Rør saucen

Hak løg fint, dræn kapers, og kom begge dele i en lille skål med mayonnaise og creme frisk. Smag til med salt og peber.

kulmulefilet med skind
20 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme, og skær fisken i portionsstørrelser.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes lidt olie. Læg fiskens skindside på panden og lad det stege i ca. 2-3 min. ved middelhøj varme. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, krydr godt med salt, og servér straks. 

25 min.
Anretning

Servér fisken med kartofler, bagte svampe og tartaresauce.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Næringsindhold pr. person:

Energi:
533 kcal
Fedt:
27,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,4 g
Kulhydrat:
38,1 g
heraf sukkerarter:
6,7 g
Kostfibre:
5,1 g
Protein:
30,9 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?